Jelena Karleuša: "Radije gola, nego u krznu!"

| More


Poznata srpska pjevačica osvanula u kampanji PETA-e protiv krzna

- Karleuša se već neko vrijeme aktivno zalaže za zaštitu svih životinja

Poznata srpska pjevačica Jelena Karleuša, već poznata po svojim izjavama za prava životinja i veganstvo ostvarila je suradnju s njemačkom podružnicom međunarodne organizacije za prava životinja PETA s kojom je snimila vrlo zanimljive plakate kojima poručuje da se životinje ne smiju uzgajati i ubijati radi krzna.

Na plakatima je Jelena Karleuša prikazana uz slogan "Radije gola, nego u krznu!", postavši prva zvijezda na Balkanu koja se fotografirala u toj već dugogodišnje poznatoj PETA-inoj kampanji.

Svoju podršku, Jelena Karleuša je komentirala riječima: "Kao osoba iz javnog života s velikim utjecajem na mladu populaciju, posebno u ovom dijelu Europe, želim predstaviti dobar primjer i biti dobar uzor. Ova kampanja uključuje poznate osobe iz cijelog svijeta koji podižu svoj glas i ostvaruju utjecaj na ostale. Koristimo našu slavu na najbolji mogući način – protiv ubijanja nedužnih. Pokazujemo našu kožu i objašnjavamo da smo ljepši kada su naša srca i duše pune suosjećanja i ljubavi. Ne treba nam krvavo krzno da bismo izgledali i osjećali se lijepo – ubijanje ne može biti lijepo."

U industriji proizvodnje krzna se u malim kavezima uzgajaju i ubijaju brojne kune, lisice, činčile i kunopsi. Oni svoje kratke živote provedu osjećajući strah i stres, bez mogućnosti slobodnog kretanja i iskazivanja svog prirodnog ponašanja.

Ovom kampanjom, Jelena Karleuša je ujedno dala podršku nadolazećoj zabrani uzgoja životnja za krzno u Srbiji gdje će od 2019., nakon deset godina prijelaznog razdoblja, biti zabranjeno uzgajati i ubijati životinje radi krzno kao sto je to u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Austriji, Nizozemskoj i brojnim drugim državama Europe.

Jelena Karleuša: "Radije gola, nego u krznu!" [ 68.59 Kb ]Jelena Karleuša: "Radije gola, nego u krznu!" [ 189.74 Kb ]

Vezane teme

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting