09.04.14. Protiv kočija kao turističke ponude

| More

Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo
Emil Tuk, pročelnik
Avenija Dubrovnik 12/IV
10020 Zagreb

Poštovani,

pišemo Vam glede prijedloga Gradskoj skupštini da se u Zagrebu uvedu kočije kao turistička ponuda. Za taj prijedlog saznali smo tek danas, budući da nas kao udrugu za zaštitu životinja nitko nije o tome obavijestio niti pitao za mišljenje.

S obzirom da se diljem svijeta nastoji ukinuti kočije u gradovima zbog neprimjerenosti kretanja konja po gradskim ulicama i zaštite životinja – gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio najbolji je primjer koji odlučno ustraje na odluci ukidanja kočija u New Yorku – molimo da se glasovanje o tom prijedlogu odgodi.

Smatramo da je prije podnašanja takvog prijedloga trebalo zatražiti službeno mišljenje naše udruge koja uspješno surađuje s Gradom Zagrebom i koja je relevantna za davanje mišljenja po tom pitanju te poznaje situaciju u inozemstvu.

Također smatramo da zastupnici trebaju biti obaviješteni prije glasovanja o vrlo negativnoj reputaciji kočija u gradovima u kojima one postoje te čemu se sve konji izlažu.

Vjerujemo da bi i sam gradonačelnik Grada Zagreba, gospodin Milan Bandić, kao poznati zaštitinik i ljubitelj životinja, odustao od predlaganja nečega što se u drugim gradovima svijeta ukida ili se ukinulo kad bi bio upoznat s time što se sve krije iza korištenja konja za potrebe kočija.

Stoga molimo da se ovaj prijedlog odgodi s rasprave i glasovanja dok se ne dobije službeno mišljenje udruge Prijatelji životinja, odnosno dok se gradonačelnik i zastupnici ne upoznaju sa svim posljedicama za konje i time kakav bi ugled gradu Zagrebu odluka o uvađanju kočija mogla donijeti.

S poštovanjem,

Luka Oman
predsjednik Udruge

U Zagrebu, 9. travnja 2014.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting