Zapisnik s drugog sastanka

| More

2. sastanak članova udruga za zaštitu životinja s područja Republike Hrvatske

ZAPISNIK

Mjesto održavanja: Prostorije udruge Prijatelji životinja, Zagreb, Gajeva 47

Datum i vrijeme održavanja: 12. 07. 2008., 13 sati

Prisutni: Članovi udruge Prijatelji životinja i udruga prema listi u prilogu ovog zapisnika

Sažetak sastanka:

Sastanak je protekao u znaku predstavljanja članova udruga, njihovog djelovanja, redovnih aktivnosti i trenutne situacije s posebnim naglaskom na skloništa za napuštene životinje i broj volontera aktivista u pojedinim udrugama.

Predstavljanje udruga pokazalo je da situacija u regijama uvelike varira i to u ovisnosti od nekoliko faktora koje bi se mogli kategorizirati na slijedeći način:

Sve navedeno još jednom potvrđuje zaključak prethodnog sastanka i ukazuje na potrebu snažnijeg aktiviranja na području organizacije te strateškog planiranja razvoja udruge.

Da se podsjetimo, potrebno je prije svega potaknuti aktivizam u zajednici i tako inspirirati volontere da se ozbiljno uključe u rad udruge. Na taj bi se način osim volontera koji su voljni pomoći u 'terenskom radu' sa životinjama, pojavili i pojedinci koji bi na sebe preuzeli organizacijske poslove koji uključuju i korespondenciju i pregovore s veterinarima, te lokalnom upravom i samoupravom. Takve bi aktivnosti zajamčile udrugama kvalitetan status u zajednici koja bi ih s početkom sljedeće godine (i ukidanjem VHS-a) prepoznala kao ozbiljne partnere u rješavanju problema napuštenih životinja.

Na sastanku je i kratko diskutirano o nekoliko prijedloga:

Zaključak:

Predstavljanje se pokazalo kao vrlo koristan oblik 'izvještaja' o radu udruga i donio nove ideje i iskustva koje bi svima mogli biti od koristi.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting