Viktorov put

| More

Juraj Gracin

Juraj Gracin, Zadar, 2012., ISBN 978-953-56462-2-8

Viktorov put roman je koji, u formi trilera, razmatra u naše doba sve znatnije pitanje odnosa čovjeka prema prirodnoj okolini. Volji za moći, koja najgrubljim i najpogubnijim sredstvima teži k posvemašnjoj dominaciji, suprotstavlja se čista i kompetentna ekološka svijest čiji nositelji doživljuju strašnu sudbinu: od petero njih samo će Viktor preživjeti te će u budućnost prenijeti smionu poruku kojom je i započeo svoj dug i neočekivano opasan put: Ne bojim se! Time će biti potvrđena nadmoć dobra nad zlom.

Ovo fikcionalno, metaforično, djelo autor je napisao nadahnut apelom koji je svojedobno skinuo s internetskog portala hrvatske neprofitne nevladine udruge Prijatelji životinja, a koji u cijelosti navodi kao privitak u Laurinom e-pismu Viktoru. Učinio je to u znak iskrena poštovanja prema svojevrsnim protunošcima zla u ovom našem turbulentnom, velikim tehničkim napretkom označenom, merkantilističkom, često i bešćutnom dobu.

Juraj Gracin, sveučilišni profesor u miru. Na Filozofskom fakultetu u Zadru imao je bogatu i raznoliku predavačku aktivnost; prije toga bio je nastavnik klasične gitare na glazbenoj školi, pa radijski glazbeni urednik i komentator, glazbeni kritičar i organizator. Na hrvatskom i talijanskom jeziku objavio je velik broj raznovrsnih članaka, prijevoda i nešto fikcionalne proze te dvanaest raznorodnih autorskih i prijevodnih knjiga.

Vezane teme

Literatura - Juraj Gracin: Viktorov put [ 120.45 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting