Životinje i putovanja

| More
U ovoj rubrici možete naći mnoge informacije potrebne za ugodan i kvalitetan gosišnji odmor ili putovanje s vašim četveronošcem. :)

Neke stvari trebate pripremiti na vrijeme, prije nego krenete na put, kako bi uživali u godišnjem odmoru sa svojim psom. Ovi savjeti će vam pomoći da se vaš godišnji odmor sa ljubimcem ne pretvori u noćnu moru. U slučaju potrebe ili nepredviđene situacije koja bi se mogla desiti, budite spremni. Prije nego odete na putovanje sa psom, imajte na umu slijedeće stvari i pobrinite se da ih imate spremne i dostupne.

1. Prije svega, provjerite sa svojim veterinarom da li vam je pas zdrav i da li je u stanju ići na putovanje, te da li je potrebno cijepljenje za destinaciju na koju idete. Dok ste već kod veterinara, pitajte ga koje lijekove preporuča da ponesete za slučaj da vam pas na putu oboli. Ne zaboravite lijekove ili vitamine koje trenutno uzima.

2. Ako imate ženku provjerite sa veterinarom da li postoji vjerojatnost da će se tjerati u vrijeme kad ste na godišnjem i neka vam da pravi savjet.

3. Kavez za psa se preporuča zbog sigurnosnih razloga za vašeg psa, ali i radi vas samih. Uvijek trebate imati na umu, kad ste na cesti i trebate naglo zakočiti, vaš će pas poletjeti prema naprijed, ako nije primjereno osiguran. Ovo ne samo da je opasno za psa, već je jako opasno i za vas! Naučite psa na kavez prije nego krenete na put.

4. Pobrinite se da uzmete dovoljno dodatne hrane za psa. Moguće je da u mjestu gdje idete nema hrane koju vaš pas jede. Sa dovoljno dodatne hrane ne riskirate promjenu prehrane svog psa.

5. Ponesite sa sobom dekicu ili ležaj za psa koji i inače koristi, njegove zdjele i igračke. Sa time, vaš će se pas osjećati sigurnije u novom okruženju. Ponesite i neke dodatne igračke za njega da se igra. To bi ga trebalo držati zaokupljenim za vrijeme putovanja.

6. Uzmite dodatno najmanje 5 litara vode za psa. Ako idete u stranu zemlju, imajte na umu da voda iz vodovoda može biti drugačija od vode koju imate kod kuće. Postoji mogućnost da vam je pas osjetljiv na razliku u vodi, zbog čega bi mogao oboljeti. U tom slučaju ponesite dovoljno vode za cijelo vrijeme trajanja godišnjeg odmora ili mu kupite pitku vodu u dućanu.

7. Za vrijeme putovanja češće stanite i dajte psu vodu te malo prošećite da obavi nuždu. Također ponesite papirnate ručnike i plastične vrećice da počistite za njim. Nemojte hraniti psa za vrijeme vožnje i nemojte ga ostaviti samog zatvorenog u automobilu jer mu može pozliti od vrućine. Čak i ako vani nije pretoplo, sunce može prilično zagrijati zatvoreni auto.

8. Ponesite kutiju za prvu pomoć za psa i ogrlicu sa privjeskom da je pas cijepljen te knjižicu u kojoj piše da je pas redovito cijepljen. Privjesak bi trebao nositi cijelo vrijeme.

9. Ponesite mu nekoliko gumenih igračaka, dodatni povodac i ogrlicu.

10. Ponesite deblji ručnik ili deku, za slučaj da odluči skočiti u more ili se zatrčati po blatnom polju.

Savjeti za putovanje avionom

Psima dugo treba da se priviknu na putovanje avionom. Bitno je da shvati da se radi o privremenom stanju koje će brzo proći. Svaka avio kompanija ima drugačija pravila za putovanja sa psom, pa se prije raspitajte. Prije putovanja od veterinara zatražite potvrdu o zdravlju psa te se uvjerite da pas nema buhe. Nijedna aviokompanija neće biti oduševljena činjenicom da im je avion pun buha.

Pas bi na ogrlici trebao imati privjesak sa napisanim vašim imenom, prezimenom, telefonom i adresom, a ako se slučajno izgubi nosite sa sobom u lisnici njegovu sliku da ga čim prije pronađete.

Prije putovanja nemojte ga hraniti 6 sati, niti mu dati da pije 2 sata prije leta. Također mu na kavez stavite raspored kada bi trebao jesti ili piti za slučaj da je let odgođen.

Nabavite psu kavez koji je dovoljno velik da stoji u njemu. Probajte nabaviti kavez za prijevoz avionom (pitajte u prodavaonici za kućne ljubimce). U pravilu manji psi mogu u kavezu u kabinu sa vama, dok veće pse smještaju u prtljažni prostor.

Kod rezervacije hotela ili motela provjerite da li primaju pse. Ne bi bilo ugodno da kad stignete otkrijete da u tom hotelu ne dopuštaju držanje pasa.

Preuzeto 5. listopada sa zena.rtl.hr

Plaže za pse
Hoteli koji primaju kućne životinje
Popis veterinarskih stanica

Ako ne možete povesti ljubimca sa sobom, osigurajte mu kvalitetan smještaj ili potražite odgovornu osobu koja će se o njemu brinuti dok se vi ne vratite. :)

Privremeno čuvanje i hoteli za pse

Udomljavanje je fora- ljetna kampanja 2017. [ 319.11 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting