13.12.13. Osudimo ilegalno, ali i legalno usmrćivanje životinja

| More

Zagrebačka policija kazneno je prijavila osumnjičene zbog usmrćivanja 44 psa sredstvom za eutanaziju. Prema Kaznenom zakonu, prijeti im zatvorska kazna.

Prijatelji životinja smatraju da, iako je izmjena Kaznenog zakona doista poboljšanje, ovakvi slučajevi pokazuju da kazne nisu dovoljno visoke.

Treba istražiti i gdje je nabavljeno sredstvo za usmrćivanje te tko sve u Hrvatskoj i na koji način može doći do tog sredstva.

Udruga smatra da je jednako šokantno i za svaku osudu ubijanje životinja u registriranim skloništima jer se u Hrvatskoj na isti način na koji su usmrćeni navedeni psi ubija stotine pasa legalno.

U Hrvatskoj treba biti zabranjeno ubijanje napuštenih životinja bez obzira radi li se usmrćivanje legalno ili, kao u ovom slučaju, ilegalno. To pokazuju udruge i gradovi koji ne ubijaju životinje već godinama provode programe udomljavanja i kastracije životinja te edukacije građana. S druge strane, većina gradova ima samo ugovore s bivšim veterinarsko-higijenskim servisima koji za njih usmrćuju životinje.

Mnogi građani u Hrvatskoj ne znaju da lokalne zajednice nisu zadovoljile zakonske odredbe kao i da se njihov novac, umjesto na spašavanje i udomljavanje životinja, troši na likvidaciju napuštenih pasa.

Vezane teme

Ubijeno preko 40 pasa_8 [ 185.74 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting