Mreža protiv napuštanja životinja

| More

Mreža protiv napuštanja životinja je projekt udruge Prijatelji životinja koji ima za cilj umrežavanje udruga, pojedinaca i institucija koje se zalažu i rade na sprječavanju napuštanja životinja te na njihovom zbrinjavanju.

Osnovana je 15. lipnja 2008. godine.

Mreža protiv napuštanja životinja broji preko 50 udruga za zaštitu životinja i veliki broj pojedinaca, a ima podršku Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja.

Preko udruge Prijatelji životinja, Mreža protiv napuštanja životinja surađuje s Uredom za veterinarstvo i Uredom za veterinarske inspekcije Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Gradom Zagrebom i drugim tijelima državne, regionalne i lokalne uprave.

U okviru djelovanja Mreže održavaju se sastanci nakon kojih se realiziraju dogovoreni zaključci i odluke. Mreža protiv napuštanja životinja radi na edukaciji svojih članova, prosljeđuje korisne informacije članovima te sakuplja i šalje prijedloge izmjena zakona i pravilnika nadležnim institucijama.

Koordinaciju Mreže protiv napuštanja životinja čini pet članova udruge Prijatelji životinja i suradnici iz drugih udruga. Formalnoga članstva niti članarine nema, no članovi dobivaju pravo na informacije i pravo dolaska na sastanke.

Mreža protiv napuštanja životinja otvorena je prema udrugama, građanskim inicijativama, voditeljima skloništima, predstavnicima gradskih i općinskih vlasti i pojedincima, odnosno svima koji doprinose zbrinjavanju i sprječavanju napuštanja životinja.

Neki od ciljeva Mreže protiv napuštanja životinja:

Krajnji cilj Mreže protiv napuštanja životinja je potpuni prestanak napuštanja životinja te podizanje svijesti i odgovornosti građana do razine koja će kao neposredni rezultat imati prestanak potrebe za postojanjem skloništa za napuštene životinje.

Sve zapisnike sa sastanaka Mreže protiv napuštanja životinja možete naći kao podtekstove na ovoj stranici, a na web stranici udruge Prijatelji životinja objavljeni su Zakon o zaštiti životinja, njegovi pravilnici, popisi veterinarskih inspektora i druge korisne informacije.

Koordinaciju Mreže protiv napuštanja životinja možete kontaktirati preko niže navedenog obrasca, ako imate korisne informacije vezane za zbrinjavanje napuštenih životinja, želite li se pridružiti ili pak imate prijedloge za članstvo:

Ime:

Prezime:

Ime udruge ili organizacije (ako postoji):

Broj telefona:

E-mail:

Tekst poruke:

Vezane teme

Mreža protiv napuštanja životinja [ 193.54 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting