V-oznaka

| More

v oznaka 2021 [ 93.23 Kb ]

V-oznaka ili V-label, odnosno europska vegetarijanska oznaka, jedinstvena je oznaka kvalitete koju Europska vegetarijanska unija (EVU) već više od 20 godina dodjeljuje proizvodima izrađenim u skladu s vegetarijanskom i veganskom etikom, odnosno uslugama koje se obavljaju u skladu s istom.

Primarni joj je cilj omogućiti potrošačima jednostavno prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla, kao i mjesta na kojima takve proizvode mogu konzumirati.

V-oznaka je postala najprepoznatljiviji i najzastupljeniji veganski i vegetarijanski simbol diljem svijeta na što ukazuje i to da su V-oznaku na svoje proizvode uvela i mnoga međunarodno poznata poduzeća poput Unilevera, Ikee, DM-a, SPAR-a, Lidla, Rauch-a, Kauflanda i drugih. Trenutno u svijetu više od 30 000 proizvoda na sebi nosi V-oznaku.

Posjedovanjem certifikata V-oznake tvrtke dobivaju mogućnost da svoje proizvode efektnije promoviraju na domaćem i inozemnom tržištu, te im ona može donijeti dodatnu prepoznatljivost, popularnost i dobit i istaknuti kvalitetu i pouzdanost proizvoda.

V-oznaka namijenjena je vegetarijancima, veganima, ljudima koji iz religioznih razloga ne konzumiraju namirnice životinjskog porijekla, ali i svima drugima koji se žele hraniti zdravije i odgovornije te paziti na sastojke proizvoda koje svakodnevno kupuju. Proizvođači koji nose V-oznaku potrošačima nude transparentan, provjeren i kontroliran proizvod koji ulijeva povjerenje i pristupačan je svima. V-oznaka ne garantira samo da je određeni proizvod veganskog ili vegetarijanskog sastava, već potvrđuje i da je proizvodnja tog proizvoda u skladu s veganskim i vegetarijanskim etičkim načelima. Također, V-oznaka garantira i da certificirani proizvodi nisu testirani na životinjama.

Udruga Prijatelji životinja, kao članica Europske vegetarijanske unije, zastupnik je V-oznake u Hrvatskoj. Naša Udruga ima višegodišnje iskustvo u licenciranju prehrambenih i kozmetičkih proizvoda te ponuda ugostiteljskih objekata. Ako ste zainteresirani da saznate više o proceduri dobivanja V-oznake, pišite nam na pz@prijatelji-zivotinja.hr.

U Hrvatskoj nositelji veganske V-oznake su:

annapurna m zvijezda

vegetariana suplement

brist Sana delikatese

dvostruka duga delicia

vege i dobro sirova hrana

Frigus Vecla termo-pak

zdrava navika Protect Pharma

maxlab podravka

clarum opg diana prpić

zigante tartufi mary's sweets

miobio rad-kom

Upit o V-oznaci

Ime i prezime::*

E-mail::*

Telefon::*

Poruka::*

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting