22.04.15. Veganopolis

| More

Prijatelji životinja obilježavaju Dan planeta Zemlje predstavljanjem novog projekta

- Prezentacija na Trgu bana Jelačića i nova web-stranica: zelenom prehranom za spas planeta

Na Dan planeta Zemlje 22. travnja 2015. godine udruga Prijatelji životinja predstavit će novi projekt pod nazivom Veganopolis i pozvati građane da im se pridruže od 11 sati na zagrebačkome Trgu bana Jelačića, gdje će biti postavljeni informativni štandovi i pokretna kuhinja te zanimljiv putokaz u svijet održive prehrane.

Prijeko je potrebno zaustaviti uništenje jedinoga planeta koji imamo, a promjena prehrane najučinkovitije je rješenje za zaštitu okoliša. Upravo se zato projektom Veganopolis želi pokazati kako promjenom vlastitih navika pridonosimo smanjenju globalnog zatopljenja, sječe prašuma, uporabe pesticida, zagađenja zraka, vode i zemlje te potrošnje prirodnih resursa, a time smanjujemo i glad i pothranjenost u svijetu.

Projekt Veganopolis na jednome mjestu objedinjuje usluge koje mogu pomoći svima koji razmišljaju o tome da promjenom svojih prehrambenih navika pridonesu očuvanju planeta. Web-stranica projekta: www.veganopolis.net pruža informacije o prehrani zdravim biljnim namirnicama putem pet glavnih usluga:

- Vege vodič, internetska baza veganskih proizvoda na hrvatskome tržištu, koja sadrži popis proizvoda, sastav i okvirnu cijenu. Proizvodi poput biljnih mlijeka, jogurta, sireva, salama, pašteta, vrhnja, čokolada i mnogih drugih moći će se pretraživati po kategorijama i nazivu. Vege vodič predstavit će Sara Mešin, volonterka Udruge.

- Vege izazov, tridesetodnevni izazov koji prijavljenima omogućava besplatno dobivanje veganskih recepata i zanimljivih informacija kroz mjesec dana, izvrstan je poticaj za promjenu. Vege izazov predstavit će Ivana Bašić, dugogodišnja veganka.

- Vegan Buddy osobni je vodič koji pruža potporu te daje savjete i podršku vezane za kupnju, kuhanje i mnoge druge nove životne situacije svima koji su odlučili biti vegani ili su u Vege izazovu. Uslugu Vegan Buddy predstavit će iskusni vegan Vedran Romac.

- Nutricionistički savjeti, usluga koja omogućava građanima da postave pitanje ili zatraže savjet o prehrani biljnog podrijetla, izvrstan je način da se od stručnjaka dobije detaljan odgovor. Na pitanja građana o veganskoj prehrani odgovarat će stručna suradnica Ivana Šimić, mag. nutricionizma.

- Radionice kuhanja izvrstan su poticaj za naučiti kako je jednostavno pripremiti zdrave i ukusne veganske obroke. Zajedničko kuhanje ujedno je i prilika za druženje, a radionice će prezentacijom jednostavnih jela predstaviti Nikolina Plenar, voditeljica škole kuhanja.

Na web-stranici: www.veganopolis.net dostupan je i popis veg(etarij)anskih restorana i kafića u Hrvatskoj, kao i blog.

'Provedite Dan planeta Zemlje šećući Veganopolisom, jedinstvenim gradom održive prehrane - kušajte svježe ispečen popečak, sjednite i ugodno popričajte s prijateljem veganom, od stručnjaka doznajte koje namirnice imaju vitamine, a koje bjelančevine, prihvatite tridesetodnevni vege izazov i pretražite vege vodič. Neka vaš poklon Zemlji bude odluka da ćete svojom prehranom pridonijeti njezinu očuvanju', izjavila je Vanda Petanjek, voditeljica projekta Veganopolis.

Prijatelji životinja pozivaju na obilježavanje Dana planeta Zemlje i spašavanje svih stanovnika zajedničkog nam doma. Poručuju da je rješenje jednostavno i dostupno. Za građane će stoga, uz izravne prezentacije i kuhanje, pripremiti i informativni letak o Veganopolisu te recepte ukusnih biljnih jela.

Cijeli događaj poticaj je za posjet novoj stranici: www.veganopolis.net koja na zanimljiv način predstavlja mogućnosti koje mogu promijeniti ne samo naše vlastito nego i zdravlje Planeta.

Prijatelji životinja zahvaljuju Trgovinama eko proizvoda bio&bio na donaciji proizvoda za prezentaciju Veganopolisa te Zale Design Studiju na dizajnu vizuala.

Veganopolis [ 182.34 Kb ]Veganopolis [ 176.97 Kb ]Veganopolis [ 211.00 Kb ]Veganopolis [ 132.66 Kb ]Veganopolis [ 249.04 Kb ]Veganopolis [ 185.59 Kb ]Veganopolis [ 199.71 Kb ]Veganopolis [ 177.53 Kb ]Veganopolis [ 227.46 Kb ]Veganopolis [ 493.39 Kb ]Veganopolis [ 570.20 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting