06.10.21. Vege piknik u skloništu Dumovec

| More

Prijatelji životinja pozivaju na obilježavanje Međunarodnog dana zaštite životinja

Vege piknik u Dumovcu [ 148.62 Kb ]

- 9. listopada od 10 do 16 sati: Obilazak skloništa uz odličan program i besplatnu vegansku hranu

Međunarodni dan zaštite životinja ove godine obilježit će se u Skloništu za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu u organizaciji Grada Zagreba i u suradnji s udrugom Prijatelji životinja. U subotu 9. listopada 2021. od 10 do 16 sati pozivaju se svi da zajedno provedu vrijeme uz napuštene pse, udruge za zaštitu životinja, program obilaska skloništa i obilje dobre veganske hrane.

U sklopu događanja na kojemu će se posjetiteljima predstaviti udruge koje skrbe o životinjama i promoviraju udomljavanje te njihovu zaštitu, zainteresirani posjetitelji moći će se informirati na koje se sve načine treba i može pomoći životinjama. Između ostalih, bit će postavljen i informativni štand Mreže za zaštitu životinja, koju čini više od 50 udruga iz Zagreba i Hrvatske, a njihovi apeli usmjereni su na nužnost kastracije pasa i mačaka te udomljavanja umjesto kupnje životinja. Posjetitelje očekuje i zabavan sadržaj za djecu i obilazak skloništa, uz predstavljanje pasa i mačaka koji čekaju udomljenje.

Na Vege pikniku bit će dostupni i recepti, a na štandu Prijatelja životinja moći će se pronaći mnoštvo edukativnih materijala i veganska kuharica, dok će volonteri Udruge rado pomoći savjetima o načinima pomoći životinjama. Osim toga, za sve posjetitelje pripremljeni su simbolični darovi, a vrećice s poklon-bonovima od 50 kn čekat će i svakog udomitelja pasa i mačaka. Bit će postavljeni suncobrani sa stolovima i klupama za druženje i uživanje u besplatnoj veganskoj hrani.
Naglasak se želi staviti na važnost zakonske obveze kontrole mikročipiranja pasa, odnosno obilaska svih kućanstava s ciljem provjere je su li svi psi označeni mikročipom, a time i cijepljeni, odnosno da iza svakog psa stoji ime i prezime njegova skrbnika, što pomaže i psima i lokalnim zajednicama.

Međunarodni dan zaštite životinja slavi se od davne 1925. godine svakog 4. listopada, kada se obilježava i blagdan svetog Franje Asiškog, poznatog zaštitnika životinja koji je bio vegetarijanac. Obilježavanje toga dana prvi je potaknuo njemački pisac Heinrich Zimmermann na čijem se događaju u čast prava životinja prije gotovo stotinu godina pojavilo više od 5000 ljudi.

Mnogo je načina kako se može pomoći životinjama. Osim promocije udomljavanja i zalaganjem za njihova prava, volontiranjem i donacijom, pomoći se može i odbacivanjem životinjske kože i krzna, perja i vune, kupovinom proizvoda koji nisu testirani na životinjama te prelaskom na vegansku prehranu koja, osim životinjama, pomaže i našem okolišu i zdravlju. Potrebno je aktivno zauzeti se za udomljavanje životinja, prijavljivanje zlostavljanja i zanemarivanja životinja, potpisivanje peticija i druge vrste aktivnosti. Na to ukazuje i Ivana Lunka, ambasadorica Međunarodnog dana zaštite životinja u Hrvatskoj, i apelira na sve da odaberu neki od brojnih načina na koji će obilježiti ovaj dan i pridonijeti stvaranju svijeta s manje nasilja prema životinjama.

Prijatelji životinja pozivaju sve da dođu i provedu vrijeme u skloništu, da budu dio obilježavanja ovoga međunarodnog dana s ciljem promicanja zaštite životinja i da budu potaknuti da se za slabije bore svakoga dana u godini.

Međunarodni dan zaštite životinja u Dumovcu [ 99.63 Kb ]Međunarodni dan zaštite životinja u Dumovcu [ 90.40 Kb ]Međunarodni dan zaštite životinja u Dumovcu [ 103.42 Kb ]Međunarodni dan zaštite životinja u Dumovcu [ 92.42 Kb ]

Vezane teme

Vege piknik na Bundeku [ 116.58 Kb ]Vege piknik na Bundeku [ 143.49 Kb ]Vege piknik na Bundeku [ 107.94 Kb ]

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting