07.07.07. Vegetarijanski roštilj na Korzu

| More

Prijatelji životinja pozivaju na ćevape

Svim građanima koji su propustili proljetni poziv prema zdravoj i nenasilnoj prehrani, Prijatelji životinja priređuju vegetarijansku degustaciju kako bi ih potaknuli na odbacivanje jedenja životinja te kako bi počeli uživati u bogatstvu i raznolikosti vegetarijanske prehrane u kojoj ne nedostaju niti jela poput odrezaka i ćevapa.

Informativni štand udruge Prijatelji životinja bit će postavljan na Korzu, Trg Republike Hrvatske u subotu, 7. srpnja 2007. od 10 do 15 sati, a veganska jela netom pripremljena građani će moći probati od 12 sati.

Na info štandu će se moći potpisati i aktualne peticije, razgledati razne knjige te dobiti informativni materijali vezani za prava životinja i vegetarijanstvo, a građanima će članovi Udruge pružati informacije o prednostima vegetarijanstva te dijeliti recepte bezmesnih jela.

U Hrvatskoj prema istraživanjima postoji preko 150.000 vegetarijanaca koji su svojom vitalnošću najbolji pokazatelj koliko je bezmesna prehrana prehrana budućnosti i koju prihvaća sve više građana svjesnih etičkih, ekoloških i zdravstvenih prednosti hrane biljnoga podrijetla.

Odnedavno znanstvenici upozoravaju i na povezanost mesne industrije i globalnog zatopljenja, pa tako u Izvješću koje je objavila UN-ova Organizacija za hranu i poljoprivredu (FAO) stoji da uzgoj stoke generira čak 18 posto stakleničkih plinova, što je više od emisije plinova u prometu. Stoga je najsnažniji korak koji možemo poduzeti kao pojedinci da izbjegnemo globalno zatopljenje taj da prestanemo jesti meso, jaja i mliječne proizvode.

Razlozi za prelazak na bezmesnu prehranu su brojni, no iako način prehrane direktno i značajno utječe na ljudsko zdravlje, potrošnju prirodnih resursa i zagađenje okoliša, Prijatelji životinja žele potaknuti građane da prije svega razmisle o milijardama bespotrebno mučenih i zaklanih životinja i okrenu se prema etičkom načinu prehrane - vegetarijanstvu.

Vege roštilj na Korzu1 [ 112.65 Kb ]Vege roštilj na Korzu2 [ 118.02 Kb ]Vege roštilj na Korzu3Vege roštilj na Korzu 4 [ 78.99 Kb ]Vege roštilj na Korzu 4 [ 106.63 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting