23.12.19. Božić uz veganska jela sve poželjniji!

| More

Uz dobre vijesti iz svijeta o stalnom širenju veganske ponude i sve većem interesu za veganstvo, Prijatelji životinja pozivaju na suosjećajne blagdane uz veganska jela

Pečenka i pečeni krumpiri [ 298.73 Kb ]

- Recepti za veganska jela sve traženiji, pečenka bez životinjskog mesa i francuska salata s veganskom majonezom sve popularnija i u hrvatskim obiteljima

Iz Velike Britanije stiže vijest da je prodaja veganskih božićnih jela narasla na rekordnu razinu te da mnogi traže zdravije i etičnije opcije za blagdansku gozbu. Tamošnji najveći trgovački lanci bilježe porast prodaje veganskih proizvoda za 40 %. Navode primjere kako se jedna veganska hrenovka u tijestu proda na svaku četvrtu mesnu verziju istog jela te da će više od dvije od pet obitelji na Božić imati bezmesna jela.

U Njemačkoj predviđaju da će ovaj Božić biti najveći ikad što se tiče veganske hrane, a bezmesni asortiman prikladan svima se neprestano širi. Diljem svijeta naglo raste broj ljudi zainteresiranih za veganske proizvode i jela.

I u Hrvatskoj raste ponuda u klasičnim restoranima i restoranima brze hrane, a u trgovinama se mogu naći sve raznovrsniji veganski proizvodi poput ćevapa, salama, sireva, vrhnja, mlijeka, jogurta, majoneze bez jaja, kobasica, burgera i drugih opcija bez sastojka životinjskoga porijekla.

Veganska hrana prikladna je svima neovisno o načinu prehrane, stoga Prijatelji životinja pozivaju sve da ovaj Božić provedu uz jela koja ne sadrže patnju životinja i ne uzrokuju klimatske promijene i srčana oboljenja.

U udruzi Prijatelji životinja smatraju da blagdanski ručak ili večera trebaju odisati veseljem, srećom i proslavom života. Poručuju da je proslava blagdana uistinu radosna kada se izabere slavlje bez oduzimanja života drugim bićima jer bol i smrt životinja nikako nisu u duhu suosjećanja, mira, milosti, blagostanja i sreće koje prizivamo u ovo blagdansko vrijeme.

Kako bi zainteresirali što više ljudi, Prijatelji životinja nude recepte koji će i onima koji misle da ne mogu provesti blagdane bez pečenja, sarme i tradicionalnih kolača dati primamljivi izbor delicija.

Primjerice, jelo uobičajeno za ovo doba godine poput sarme, moguće je jednako ukusno pripremiti i bez mesa. Za pripremu pečenja tu je sejtan, francuska salata s majonezom bez jaja svima je dostupna, a tradicionalni desert poput orahnjače lako je pripremiti bez jaja i mlijeka. To je tek dio prigodnih jela koja se mogu pripremiti sa suosjećanjem, a ideja je još mnogo.

Uz trinaest recepata blagdanskih jela s privlačnim fotografijama, nalazi se i video koji prikazuje kako napraviti juhu od graha, pečenku punjenu povrćem, karameliziranu mrkvu i prokulice, mlince u umaku od gljiva te makovnjaču.

Prijatelji životinja od srca žele svima suosjećajan Božić uz obilje veganskih jela te vesele i sretne blagdane za sva živa bića.

Pečenka od sejtana [ 1.01 Mb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting