Veganski iskorak

| More

Smisao veganstva nije u izbjegavanju liste namirnica - to je način života koji čija je svrha umanjiti patnju.

Bez obzira na sva naša druga uvjerenja i bez obzira kako smo odlučili živjeti svoje živote, svatko od nas može odlučiti živjeti i raditi s dobrotom i suosjećanjem.

Humanost pri donošenju odluka je najveći dokaz naše čovječnosti.

'Kad ne-vegetarijanci kažu da su 'problemi ljudi na prvom mjestu,' ja ne mogu ne zapitati se što to oni točno rade za dobrobit ljudi, a što ih prisiljava da nastave podupirati neracionalnu i okrutnu eksploataciju uzgojnih životinja.' - Peter Singer (Oslobođenje životinja, 1990.)

Prema procjenama Nacionalne Zogby ankete 2000, u SAD-u ima otprilike dva i pol milijuna vegana.

'Zahvaljujući veganstvu dosegnuo sam višu razinu svijesti i duhovnosti.' - Dexter Scott King (sin Vlč. Martina Luthera Kinga, Jr., Vegetarian Times, 10/95)

'Mislim da svatko može zastati, razmisliti i reći, 'Da poznajem, ne bih te jeo.' U nekim slučajevima, uistinu je tako jednostavno.' - Dr. sc. Tom Regan (Profesor filozofije na sveučilištu North Carolina State University, iz A Cow at My Table)

'Nama je lako kritizirati predrasude naših djedova, a od kojih su se naši očevi oslobodili. Mnogo je teže distancirati se od vlastitih stavova, i objektivno potražiti predrasude u vlastitim uvjerenjima i sustavu vrijednosti.' - Peter Singer (Profesor bioetike na sveučilištu Princeton, Praktična etika, 1993.)

Zašto postati vegan? je objavljen i preveden ljubaznošću i u suradnji s Vegan Outreach.

Vegan Outreach
211 Indian Drive, Pittsburgh, PA 15238
phone 412.968.0268
web site: veganoutreach.org
email: vegan@veganoutreach.org

Vezane teme

Transport pura [ 14.71 Kb ]Voće [ 22.16 Kb ]Zamišljeno prase [ 11.75 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting