O autoru: dr. sc. Casey Taft

| More

Dr. sc. Casey Taft je psiholog u Nacionalnom centru za posttraumatski stresni poremećaj u bostonskom zdravstvenom sustavu bolnica Ministarstva ratnih veterana SAD-a i izvanredni je profesor psihijatrije na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Bostonu. Dr. Taft objavio je više od stotinu radova u časopisima i knjigama te znanstvenih referata s naglaskom na obiteljsku tematiku, posebno se usredotočivši na intervencije u razvoju i procjeni, s ciljem poboljšanja funkcioniranja obitelji i sprečavanja sukoba. Za taj rad dobio je sredstva Nacionalnog instituta za mentalno zdravlje, Ministarstva obrane, Ministarstva ratnih veterana te centara za kontrolu i sprečavanje bolesti SAD-a.

Dr. Taft osvojio je prestižne nagrade Međunarodnog društva za proučavanje traumatskog stresa, Instituta za probleme nasilja, zlostavljanja i traume te centara za kontrolu i sprečavanje bolesti. Bio je pomoćni urednik časopisa Psychological Trauma: Theory, Research, Practice, and Policy, a član je i odbora neprofitne izdavačke kuće War Writers’Campaign koja promiče društvenu promjenu glede problema ratnih veterana kroz književno stvaralaštvo.

Dr. Taft vodio je jednu radnu skupinu organizacije American Psychological Association koja se bavila traumama u vojsci i sudjelovao je u savjetovanju s Ujedinjenim narodima o sprečavanju nasilja i zlostavljanja. I osobno vegan, sprečavanje nasilja prema životinjama doživljavao je kao prirodni nastavak ovog rada.

Vezane teme

Casey Taft [ 25.86 Kb ]

Također pogledajte

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting