Mladi vegani o razlozima za veganstvo

| More

Jelena Tomić (19)
Postala sam vegan da bih pomogla onima slabijima koji se ne mogu izboriti sami za sebe. I ne, nisam ni luda, ni čudna, a ni dosadna... samo suosjećam!

Mateja Taradi (19)
Shvatila sam da je moje vegetarijanstvo zapravo samo prijelaz i da ne mogu podržati industriju mliječnih proizvoda i jaja te da krave nisu ni približno sretne poput onih na reklamama. Osim zbog životinja, veganka sam i zbog okoliša te zdravlja koje mi se značajno poboljšalo. Više ne pijem lijekove protiv alergije, ne patim od menstrualnih bolova, a željezo mi nikad nije bilo bolje. Veganstvo mi je općenito promijenilo pogled na svijet, naučila sam biti strpljivija i pozitivnija.

Matija Jerković (20)
U veganstvo me odvela stara izreka Ono si što jedeš! Godinama sam svjesno promatrala i preispitivala svoje prehrambene navike, a kako nisam htjela biti sazdana od leševa, hormona, antibiotika i drugih raznoraznih kemikalija, veganstvo je bila moja jedina opcija. Zašto bi ljudi, koji se od životinja razlikuju po tome što mogu razmišljati i svjesno donositi odluke, odabrali ciljano uzgajati životinje za klanje samo kako bi napunili vlastiti želudac?

Maja Kezić (21)
Veganstvo je shvaćanje da smo sastavni dio cjeline, da naše odluke imaju posljedice ne samo za nas nego i za sva druga živa bića i okoliš u kojemu se nalazimo, te ponašanje u skladu s tim shvaćanjem. To je suosjećanje koje proizlazi iz davanja slobode svemu drugome što postoji.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting