Heather Mills - prijateljica životinja

| More

Heather Mills je poznata veganka, UN-ova ambasadorica dobre volje i dugogodišnja aktivistica za prava životinja, a najviše se bavi problemima razminiravanja te promicanjem veganstva i prava životinja.

Dosad je sudjelovala u brojnim kampanjama za prava životinja. Surađuje s vodećom britanskom organizacijom za prava životinja, vegetarijanstvo i veganstvo Viva!, na čijim se jumbo plakatima 'Hey Meaty, you are making me so hot!' pojavila upozoravajući da konzumiranje mesa i mliječnih proizvoda utječe na globalno zatopljenje.

Dala je svoj glas i protiv užasnih uvjeta uzgoja svinja na video snimci Vive!, nastaloj tajnim istraživanjem uvjeta držanja svinja u uskim pregradcima u intenzivnom farmskom uzgoju u Velikoj Britaniji. Također je uključena u rad Vegetarijanske i veganske zaklade Juliet Gellatley, osnivačice i ravnateljice Vive! te autorice knjige Kako postati, biti i ostati vegetarijanac ili vegan, koja je prije nekoliko godina posjetila Hrvatsku predstavljajući hrvatsko reizdanje svoje knjige.

Kao žestoka protivnica nošenja krzna Mills je aktivno sudjelovala u akcijama za zabranu trgovine mačjim i psećim krznom iz Azije u EU. Prije pet godina zatražila je od kanadske vlade trajnu zabranu lova na tuljane i njihovog pokolja. Dok je sudjelovala u debati o krznu na Oxford Union, dala je signal svojoj sestri Fioni koja je sjedila u publici. Fiona se okrenula prema publici i uključila prijenosni televizor koji je do tada skrivala ispod kaputa. Na njemu su se počele prikazivati uznemirujuće snimke živih pasa kojima je zbog industrije krzna oderana koža.

Prilikom sudjelovanja u televizijskom showu 'Dancing on Ice' prošle godine Heather Mills odbila je nositi klizaljke od životinjske kože i tražila je one od sintetičkog materijala, dok je od producenata tražila vegansku hranu.

Tijekom posjeta udruzi Prijatelji životinja prije četiri godine, Heather Mills dala je potporu razvoju pokreta za prava životinja i vegetarijanstva u Hrvatskoj, pohvalila je zakonsku zabranu uzgoja životinja za krzno i dala potporu kampanji za zabranu uvoza psećeg i mačjeg krzna. Heather se pohvalno izrazila i o hrvatskoj zakonskoj zabrani uvoza tuljanovog krzna, a izrazila je i nadu da će broj vegetarijanaca i vegana u Hrvatskoj rasti.

U rujnu 2005. godine Heather je u Hollywoodu na proslavi 25. obljetnice rada organizacije PETA primila nagradu za svoj dobrotvorni rad.

Heather Mills prije nekoliko godina izazvala je bijes Britanskog nacionalnog odbora za mliječnu industriju, optužujući organizaciju za pokušaj prikrivanja veze između raka i mliječnih proizvoda. Izjavila je: 'Trebamo se sjetiti da mesna i mliječna industrija neizmjerno profitiraju od našeg konzumiranja njihovih proizvoda. Oni nemaju interesa u našem zdravlju ili činjenici da uništavaju planet. Njihova je kratkoročna vizija motivirana profitom.'

'Istina je da su životinje koje se uzgajaju radi mesa i mliječnih proizvoda danas najveća prijetnja planetu. One su u središtu gotovo svih ekoloških katastrofa. Viva! to tvrdi već godinama a tek su sada to potvrdili Ujedinjeni narodi svojim izvješćem koje je toliko detaljno da ne može biti ignorirano - osim od strane vlada. Vlade i dalje šute i nastavljaju odvajati goleme količine novca proizvođačima mesa i mliječnih proizvoda. Srećom, kao pojedinci mi više ne moramo čekati. Vi preko noći možete prekinuti bilo kakvu vezu s tim vandalizmom i pomoći osigurati budućnost našoj djeci. Sve što trebate jest promijeniti vlastitu prehranu - vrlo jednostavno. Promijenite vlastitu prehranu - promijenite svijet!', poručuje Heather Mills.

Svoje stavove Mills je konkretizirala i kroz proizvode vlastite tvrtke Redwood. Redwood Wholefood Company, vodeći proizvođač veganske hrane na britanskom tržištu, nudi niz proizvoda biljnog podrijetla, koji ne sadrže hidrogenizirane masti, jaja, GMO, kolesterol, umjetne boje i konzervanse. Heather Mills autorica je i veganske kuharice 'LoveBites', a proizvodi tvrtke Redwood, koji su već dostupni u Sloveniji, uskoro će biti dostupni i na hrvatskom tržištu.

Vezane teme

Heather Mills na plakatu za Viva-u! [ 32.24 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting