Dr. Spock - Odgoj i njega djeteta

| More

Benjamin Spock i Steven J. Parker

7. prošireno izdanje

Botteri i sinovi, Supetar, 2004.

Svi dosad već provjereni savjeti doktora Spocka nalaze se u ovoj knjizi, uključujući najnovije medicinske informacije o njezi djeteta. Suradnja sa doktorom Parkerom rezultirala je novim i dopunjenim poglavljima koja odgovaraju izazovima i promjenama novog stoljeća.

Prošireno je poglavlje o dojenju, zaposlenim majkama, prevenciji ozljeda i dječjoj zaštiti zuba. Dodane su nove informacije o prehrani novorođenčadi i djece. Obnovljeni su podaci o prvoj pomoći i adolescenciji. Ubačen je i rječnik medicinskih pojmova kako bi pomogao roditeljima u zdravstvenoj njezi njihove djece.

Knjiga dr. Spocka Odgoj i njega djeteta prevedena je na 39 jezika i prodana u 50 milijuna primjeraka širom svijeta od prvog izdanja 1964. godine.

Dr. Benjamin Spock radio je kao pedijatar u New Yorku od 1933. do 1947. godine. Zatim je predavao medicinu i radio kao istraživač na klinici Mayo, sveučilištu u Pittsburghu te svučilištu Case Western Reserve u Clevelandu.

Napisao je jedanaest knjiga, te se politički aktivirao o temama izuzetno značajnim za djecu. Umro je 15. ožujka 1998. u dobi od 94 godine nedugo nakon dovršetka rada na ovom, sedmom izdanju.

Dr. Spock je bio dugogodišnji vegan i svoju je stručnost i iskustvo iz područja prehrane djece nesebično prenosio kroz svoj rad i pisanje.

Literatura - Dr. B. Spock, S. J. Parker: Odgoj i Njega djeteta, vodič za roditelje od rođenja djeteta do puberteta [ 84.14 Kb ]

Također pogledajte

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting