22.12.17. Sretan veganski Božić i suosjećajna nova godina!

| More

Prijatelji životinja, udruženi s Vegan Thugzima i Snagom bilja, snimili ukusne videorecepte

- Blagdani za sve: Od pečenke od sejtana i mlinaca do francuske salate i makovnjače

Blagdanski stolovi uvijek su prepuni jela koja se pripremaju i jedu s posebnim užitkom. Nažalost, tradicionalna blagdanska jela sadrže goleme količine mesa i drugih životinjskih proizvoda te se lako zanemaruje i zaboravlja činjenica da dolaze od nekoć živih bića koja su ljudsku pohlepu za mesom platila životom. Patnja i bol životinja nikako nisu u duhu suosjećanja, mira, milosti, blagostanja i sreće koje prizivamo u ovo blagdansko vrijeme.

Stoga udruga Prijatelji životinja, u suradnji s Anitom Petrović iz skupine aktivista Vegan Thugz i Mislavom Skrepnikom iz Facebook-zajednice Snaga bilja, nude nešto drukčiji, a jednako ukusan presjek uobičajenog veganskog blagdanskog stola. U zanimljivom i dinamičnom videu prikazali su nekoliko ukusnih recepata uz koje će svi brzo ogladnjeti i prihvatiti se kuhače.

Ukusna jela prikazana u videoreceptu pod nazivom Ma šta vegani jedu za Božić su: juha od graha sa zvjezdicama kao predjelo, pečenka od sejtana punjena povrćem, uz karameliziranu mrkvu i prokulice, mlinci posluženi uz umak od gljiva, francuska salata i makovnjača.

„Naš video svjedoči kako je lako napraviti ukusan blagdanski objed zbog čega nije patila nijedna životinja. Životinje se, baš kao i mi, rađaju s potrebom za ljubavlju, toplinom, igrom i prijateljstvom, no umjesto toga mi ih odvajamo od majki, režemo im kljunove, repove i rogove, zarobljujemo, ponižavamo, nasilno trpamo u kamione i naposljetku im režemo vratove. Dopustite da ovi blagdani budu radosni i za životinje te se okušajte u kuhanju jela bez životinjskih sastojaka. Želimo vam veganski Božić i suosjećajnu novu godinu!” poručuje Anita Petrović, sjajna kuharica i predana aktivistica za prava životinja.

Mislav Skrepnik, certificirani instruktor fitnessa, kao autor videa dodaje: „Meso, mlijeko, jaja i med nisu potrebni za ljudski organizam. Ako imamo i znanstvene i živuće dokaze da možemo ne samo biti zdravi već i fit te ostvariti sve svoje potencijale veganskim načinom života, vrijeme je da odaberemo taj suosjećajniji put. Sve počinje na našem izboru kako ćemo se hraniti i danas je zaista lako biti vegan. Blagdanski dani su idealno vrijeme za preispitivanje navika i motiviranje za pozitivne promjene.”

Prijatelji životinja pozivaju sve da pogledaju video snimljen u njihovoj kuhinji i prouče recepte te da se u blagdanskim danima odluče za pozitivne promjene u svojoj prehrani.

Recepti za veganski božićni ručak

Juha od graha sa zvjezdicama [ 1.13 Mb ]Francuska salata [ 879.42 Kb ]Mlinci [ 878.16 Kb ]Umak od šampinjona [ 673.82 Kb ]Makovnjača [ 1.16 Mb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting