14.03.02. Prava istina o krznu

| More

Nastavak kampanje Prijatelja životinja protiv uzgajanja i ubijanja životinja za krzno

Prijatelji životinja nastavljaju s kampanjom protiv uzgajanja i ubijanja životinja za krzno. Nakon prošlotjednog šokantnog performansa Roberta Francisztyja i paljenja bundi na Cvjetnom trgu i ovaj tjedan ćemo održati akciju informiranja javnosti o krznarskoj industriji.

U četvrtak 14. ožujka 2002. u 12 sati na trgu Petra Preradovića bit će postavljena instalacija gdje će se prikazivati filmovi o uzgajanju životinja za krzno i dijeliti prigodni materijali.

Bit će to još jedna u nizu akcija kojom nastojimo informirati hrvatsku javnost i skrenuti pozornost na velike patnje životinja na farmama krzna. Životinja koje u prirodi dnevno prelaze desetke kilometara svog teritorija u farmama nalaze se u izuzetno skučenim kavezima, gdje izluđene i frustrirane zbog uvjeta u kojima žive često i napadaju jedne drugu i kanibaliziraju mrtve.

Vidjet ćemo kako ih ubijaju davljenjem, trovanjem, lomljenjem vratova, strujnim udarima i ispuštanjem kompresiranog zraka u rektum, nakon čega im oderu kožu i ostale životinje nahrane ostacima ubijenih. Osim poticanja kanibalizma farmeri ne liječe životinje pa tako dolazi do raznih infekcija i ozbiljnih bolesti i ozljeda koje također imamo zabilježene na videu snimanom skrivenim kamerama.

Pored svega gore navedenog, te životinje žive na žičanim rešetkama i cijele živote pate zbog ozljeda na šapama, kao i zbog smrada vlastitog otpada. Naime, to su sve životinje osjetljivog njuha prisiljene živjeti iznad vlastitog otpada kojeg svakodnevno ispuštaju što nitko ne čisti i za što se ne brine nitko od farmera.

Ali vidjet ćemo i primjere iz nekih zapadnih zemalja gdje su farme krzna već zabranjene i gdje se tek planiraju zabraniti. Kao što je bilo i najavljeno, Prijatelji životinja predali su zahtjev za inspekcijom farmi životinja za uzgoj krzna Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva čime želimo Hrvatsku približiti zapadnim zemljama koje takav način uzgoja i ubijanja strogo osuđuju.

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting