15.03.04. Promocija knjige Potraži me ispod duge

| More

Nakladnik Genesis i Prijatelji životinja pozivaju vas na promociju knjige Potraži me ispod dúge

Nakladnik Genesis i udruga Prijatelji životinja imaju čast pozvati vas na promociju drugog proširenog izdanja kratkog romana Bernarda Jana Potraži me ispod dúge.

Predstavljanje knjige održat će se u ponedjeljak, 15. ožujka 2004. u knjižnici Bogdan Ogrizović, Preradovićeva 5, u 12:00 sati, na Međunarodni dan prosvjeda protiv pokolja grenlandskih tuljana.

U ovoj prekrasnoj i potresnoj priči, smještenoj u čist i nedirnut krajolik Newfoundlanda, iz profesionalno i inteligentno neobičnog kuta pisanja, Bernard Jan govori o vječitoj temi ljudskog sukoba s prirodom. Potraži me ispod dúge na suptilan način podiže svijest o krajnje zabrinjavajućem odnosu čovjeka prema okolišu. Napeta priča, važna ekološka poruka dana kroz djelovanje Greenpeacea i poetičan jezik predstavljaju Bernarda Jana kao perspektivnog pisca, koji se ne skanjuje snažno progovoriti o vremenu u kojem se istinske vrijednosti sve više gube.

U ovome trenutku na adrese Vlade Kanade i kanadskih veleposlanstava diljem svijeta stižu na tisuće prosvjednih pisama protiv pokolja 350.000 beba grenlandskih tuljana koji će započeti u drugoj polovici mjeseca ožujka. To je kvota koju su kanadske vlasti postavile 2002. godine, a dio je trogodišnjeg plana tijekom kojeg će zbog krzna okrutno biti ubijeno milijun beba grenlandskih tuljana u dobi od tjedan do godinu dana.

Prijatelji životinja uz podršku zagrebačkog pisca Bernarda Jana predstavljanjem knjige Potraži me ispod dúge pridružit će se Međunarodnom danu prosvjeda protiv pokolja grenlandskih tuljana kojeg organizira udruga Seashepherd (www.seashepherd.org), a na sam dan promocije udruga Prijatelji životinja (www.prijatelji-zivotinja.hr) uputit će prosvjedne note službenicima u kanadskoj Vladi i Veleposlanstvu Kanade u Zagrebu te tako osuditi ovaj besraman pokolj.

'Danny, dražesna beba tuljana velikih očiju, i njegova obitelj nepokolebljivi su podsjetnici da je svaka životinja, koja je postala žrtvom ljudske pohlepe i neznanja, imala život kojeg je voljela jednako tako kao što mi volimo naš vlastiti život, i da je svaki čin okrutnosti nad životinjama teret s kojim se mora nositi čitavo čovječanstvo. Priča Bernarda Jana povik je koji istodobno grije naša srca i protresa nas iz naše samodopadnosti. Potraži me ispod dúge je poetski i jasan poziv na akciju.' - Lisa Franzetta, koordinatorica kampanji u PETA-i (People for the Ethical Treatment of Animals)

'Ovo predivno literarno djelo pokazuje na koji način doživjeti istinsku radost kroz ljubav prema prirodi i svim živim bićima te kako imati snage oduprijeti se grozničavoj utrci samo za materijalnim i naučiti cijeniti ono stvarno bitno.' - Nikolina Baković, dipl.ing. biologije-ekolog

Potraži me ispod duge promocija 1Potraži me ispod duge promocija 2

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting