31.08.12. Piknik na glavnom trgu

| More

Prijatelji životinja promoviraju održivo življenje kroz piknik na glavnom trgu.

- Dekice za piknik i košare prepune voća i povrća, vege sendviča i kolača na Trgu bana Jelačića

Najavljujući ZeGeVege festival, Prijatelji životinja organiziraju u petak, 31. kolovoza 2012. u 11 sati na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, simpatičan piknik. Oko sata na glavnom Trgu bit će postavljene deke za piknik s košarama punim zdravog voća, povrća, sendviča i kolača.

Na ovom neobičnom pikniku bit će prisutan i Mrkvić, maskota ZeGeVege festivala, koji će pozivati građane da točno za tjedan dana na istome mjestu posjete ZeGeVege festival i dožive njegovu raznovrsnu ponudu i dobru atmosferu. Na pikniku će se također piti smoothiji koji će se raditi na licu mjesta uz pomoć Smoothie Cyclea, bicikla s aparatom za sjeckanje voća ili povrća, kojeg će građani moći isprobati na ZeGeVege festivalu.

Ovom pozivu na ugodno druženje svoju potporu dat će Petra Friganović, Đurđica Vorkapić, IFEEL i drugi.

Ovom prilikom objavljen je i kratki film ‘Poznati o veganstvu‘ u kojem poznate osobe kao što su Steve-O, Mike Tyson, Ellen DeGeneres, James Cromwell i drugi govore o svojoj prehrani. Video je dostupan na www.youtube.com/afcroatia.

Peti po redu ZeGeVege festival ponudit će posjetiteljima 7. i 8. rujna 2012. više od 50 domaćih i inozemnih izlagača, atraktivne izvođače koji će veselim ritmovima potaknuti na ples i pjesmu, brojne degustacije i više od stotinu nagrada, promotivne prodaje, radionice za djecu, besplatna šminkanja i friziranja, restoran s prigodnim cijenama primamljivih zdravih obroka te razne edukativne i zabavne aktivnosti.

Cilj ZeGeVege festivala jest pomoći građanima u Hrvatskoj da koriste za život neophodne prirodne resurse na održiv način, bez uništavanja okoliša te ugrožavanja životinja i dobrobiti drugih ljudi. Festival je dosad posjetilo preko 60 tisuća ljudi.

Ovogodišnji ZeGeVege festival organizira se u sklopu Veganmanije, poznatog festivala koji se već godinama održava u Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj, a od ove godine i u Sloveniji i Hrvatskoj. ZeGeVege festival u sklopu je kampanje Zeleni ponedjeljak, koja dobiva sve više potpore u javnosti i među državnim institucijama, s ciljem dizanja svijesti građana o utjecaju prehrane na zdravlje i okoliš.

Piknikom se ujedno najavljuje i Vege izazov koji počinje tijekom ZaGeVege festivala, a traje najmanje do 1.10., Svjetskog dana vegetarijanstva. Vege izazovom žele se pokazati raznolikost i prednosti vegetarijanske, odnosno veganske, prehrane i približiti ekološke, zdravstvene i etičke vrijednosti održivog načina života.

Piknik na glavnom trgu [ 115.79 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 111.83 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 103.11 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 91.59 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 84.56 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 95.05 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 113.13 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 95.83 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 93.89 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 90.78 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 94.89 Kb ]Piknik na glavnom trgu [ 86.65 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting