01.10.11. Zagrizite Vege izazov!

| More

Povodom Svjetskog dana vegetarijanstva Prijatelji životinja pozivaju hrvatske građane na Vege izazov

- U Zagrebu i Splitu: degustacija veganskih jela, projekcija filma 'Meso ubija ljude', promocija kuharice 'Mljac'

Povodom obilježavanja Svjetskog dana vegetarijanstva, 1. listopada, Prijatelji životinja pokreću Vege izazov i pozivaju građane da dva tjedna, do održavanja ZeGeVege festivala, 14.-15. listopada, budu vegetarijanci ili još bolje vegani. Time dobivaju jedinstvenu priliku da isprobaju blagodati biljne prehrane za životinje, okoliš i vlastito zdravlje!

Cilj Vege izazova je demistificirati vegetarijansku prehranu i približiti etičke, zdravstvene i ekološke vrijednosti vegetarijanskog načina života te pokazati da ukusna i zdrava hrana dolazi s namirnicama biljnog podrijetla. Svakodnevno, vlastitim odlukama, izborima i aktivnostima utječemo na svijet u kojemu živimo. Uspjeh Vege izazova bit će mjerljiv upravo po tome.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u Vege izazovu mogu se prijaviti putem prijavnice na web stranici ili na štandovima udruge Prijatelji životinja. Za Vege izazov prva se prijavila poznata pjevačica i kantautorica Lea Dekleva.

Na prigodnim štandovima u subotu, 1. listopada 2011. u Varšavskoj ulici, kod Trga Petra Preradovića u Zagrebu, građani će moći, osim prijaviti se za Vege izazov, također prolistati i nabaviti 'Mljac' - novoobjavljenu vegansku kuharicu za prave gurmane, gledati projekciju novog kratkog filma 'Meso jede ljude', a u 12 sati moći će degustirati raznovrsna veganska jela. Na meniju će biti jela primamljivog okusa i mirisa, od ćevapa do palačinki.

Slično događanje, s degustacijom ukusnih jela, bit će istodobno održano u Marmontovoj ulici u Splitu.

Ovogodišnji, četvrti po redu ZeGeVege festival održivog življenja održat će se 14. i 15. listopada 2011. na Trgu bana Jelačića u Zagrebu. Festival se održava povodom desete obljetnice udruge Prijatelji životinja, organizatora ovog jedinstvenog festivala, na kojemu će i ove godine, uz veliki broj izlagača i cjelodnevni program na pozornici, biti mnoštvo zanimljivih, edukativnih i zabavnih sadržaja - besplatnog šminkanja, promotivnih prodaja, ekoloških inovacija itd. Uz razne degustacije, prigodni restoran nudit će povoljne zdrave obroke.

Za većinu prijavljenih ZeGeVege festival neće biti kraj Vege izazova, već dan odluke o trajnoj promjeni načina prehrane i prelasku na etičko, ekološko i zdravije životno opredjeljenje. Takvom odlukom izazov se nastavlja čitavog života, kako kroz gurmanska otkrića tako i kroz nove spoznaje o prednostima veg(etarij)anske prehrane.

Onima koji se ipak ne odluče Vege izazov zamijeniti veg(etarij)anskim načinom života, ostaje korisno iskustvo koje će im u budućnosti omogućiti lakše prebacivanje na bezmesnu prehranu, koju prakticira već preko 150 tisuća građana Hrvatske.

Sve sudionike Vege izazova očekuju nagrade, a na web stranici Prijatelja životinja će se, tijekom trajanja Vege izazova, svakodnevno izmjenjivati ukusni vege recepti. Svjetski dan vegetarijanstva tako može postati početak novih, zdravih i etičnih izbora, koji donose dugotrajne pozitivne promjene za svakog pojedinca, a time i za cijeli svijet.

Više informacija o Vege izazovu te o prednostima vegetarijanstva i održivog načina življenja može se saznati na www.prijatelji-zivotinja.hr, www.zegevege.com i www.vegan.hr, dok se film 'Meso jede ljude' može vidjeti na www.youtube.com/afcroatia.

Svi predstavnici medija, zainteresirani za predstavljanje kuharice 'Mljac', mogu dobiti primjerak knjige. Također je omogućeno darivanje gledatelja/slušatelja/čitatelja.

Sponzori degustacije su Alpro soya, Omegol, Prasadam i Makrovega.

Idejni začetnik i inicijator Vege izazova je tvrtka Lush koja svoje proizvode ne testira na životinjama.

Svjetski dan životinja u Zagrebu [ 76.75 Kb ]Svjetski dan vegetarijanstva 2011 Split 1 [ 126.68 Kb ]Svjetski dan vegetarijanstva 2011 Zagreb 2 [ 210.89 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting