12.03.02. Inspekcija farmi životinja za uzgoj krzna

| More

Zahtjev Prijatelja životinja za inspekcijom farmi životinja za uzgoj krzna

Udruga Prijatelji životinja pokrenula je kampanju protiv iskorištavanja životinja za krzno, kampanju kakva se vodi u mnogim drugim zemljama. U nekim zemljama poput Britanije uzgoj krznaša na farmama je zabranjen i do 2005. sve farme moraju biti zatvorene. Tražimo od naše zemlje da se približi tom trendu zapadnih zemalja i napravi korak protiv okrutnosti na životinjama.

Tražimo od nadležnih tijela Ministarstva poljoprivrede i šumarstva da na farme i uzgajališta krznaša u Hrvatskoj pošalje inspekcije koje bi izvršavale kontrolu načina držanja i ubijanja životinja.

Životinje na farmama krzna provedu cijeli život skućene u malim prljavim kavezima, poludjele od stresa i dosade završavaju ubijene analnim ili vaginalnim strujnim udarom, gušenjem, trovanjem plinom ili slamanjem njihova vrata, a ponekad ostaju samo ošamućene i živima im se dere koža.

Iz pouzdanih izvora dobili smo informacije kako se životinje ubijaju i drže na izuzetno okrutne načine čime se krši Zakon o dobrobiti životinja pa prema tome tražimo da izvidite stvarno stanje u tim 'institucijama'.

Kako bi kontrola farmi bila objektivna i kako ne bi bilo slučajeva korupcije, predlažemo da se vašim inspekcijama pridruže i naši timovi volentera.

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting