'ZALJEV' - Oscarom nagrađeni dokumentarac o dupinima od sada i u Hrvatskoj

| More

Lush i Restart predstavili film 'Zaljev' i druge zajedničke projekte

Lush i Restart zajedno su lansirali liniju specijalno napravljenih kvalitetnih krema za ruke i tijelo pod nazivom 'Lush Charity Pot'. Novac od prihoda od kupnje krema ići će u poseban fond koji će kasnije biti doniran udrugama koje se bore za zaštitu okoliša, životinja, prava ljudi, itd. Lush je već i prije surađivao s udrugama poput Prijatelja životinja, Plavog svijeta ili Pozor okoliša. Tijekom godine Charity Pot će biti promoviran kroz sva Lushova prodajna mjesta. Pozivamo građane da kupnjom kreme pridonesu aktivističkim naporima u Hrvatskoj, kako bismo zajedno izgrađivali mirniji i nenasilan svijet.

Osim lansiranja Charity Pota, Lush je financijski podržao distribuciju Oscarom nagrađenog dokumentarca 'Zaljev'. Ovaj izvrstan film bavi se temom aktivističkog angažmana za dupine u Japanu.

'Zaljev' je u proteklih godinu dana jedan od najnagrađivanijih filmova uopće. Osim Oscara u kategoriji dugometražnog dokumentarnog filma, odnio je više od 50 nagrada na važnim svjetskim festivalima, među ostalima na prestižnom festivalu nezavisnog filma u Sundanceu, na kanadskom Hot Docsu te IDFA-i.

Zanimljivo je da se podjednako sviđa publici, žiriju i kritičarima. Kamera većinom prati bivšeg dresera dupina (trenirao je i popularnog Flipera), a sada zakletog aktiviste Richarda O'Barryja, koji je s ekipom aktivista, filmaša i ronioca odlučio razotkriti tajne koje se kriju iza zabavne industrije, pokušavajući prodrijeti u 'zabranjeni' zaljev japanskog otočića Taiji.

Richard O'Barry surađivao je i s Prijateljima životinja, a o izuzetnoj susretljivosti ovog aktiviste prilikom posjeta Hrvatskoj Luka Oman, predsjednik Prijatelja životinja, kaže: 'Poznata su nastojanja da Lošinj, gdje je populacija delfina kod nas najbrojnija, proglasimo rezervatom, no za sad bez uspjeha. Richard, koji je veliko i poznato ime, pomogao nam je da skrenemo pažnju na posljedice koje masovni turizam ima na život ovih inteligentnih bića. Mislim da je distribucija filma "Zaljev" u Hrvatskoj sjajan korak da se ovaj problem potencira i svakako svima preporučujem da ga pogledaju.'

Trailer filma:



Vezane teme

Zaljev - The Cove - film [ 116.11 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting