27.05.15. 5. VegeSajam

| More

Raznoliki sajam vege proizvoda kao prva najava 8. ZeGeVege festivala

- Trg bana Jelačića, 2. lipnja 2015.: Upoznavanje s V-oznakom i prednostima zanimljivih biljnih proizvoda

U utorak 2. lipnja 2015. od 9 do 19 sati, na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, Prijatelji životinja održavaju 5. VegeSajam. Cilj je ovoga sajma upoznati građane i turiste s ponudom i prednostima zdravih, bezmesnih jela i proizvoda domaćih proizvođača i dobavljača. Želite li kušati veganske kobasice, ćevape, zobeno mlijeko ili nabaviti odlične veganske recepte, ne propustite VegeSajam.

5. VegeSajam specifičan je po tome što će se na njemu predstaviti i nositelji V-oznake. V-label, europska vegetarijanska oznaka, jedinstvena je oznaka kvalitete koju Europska vegetarijanska unija (EVU) dodjeljuje već 20 godina. Primarni joj je cilj omogućiti potrošačima jednostavno prepoznavanje proizvoda bez sastojaka životinjskog podrijetla, kao i mjesta na kojima takve proizvode mogu konzumirati. V-oznaka i u Hrvatskoj postaje sve popularnija i primamljiva sve većem broju proizvođača i kupaca.

VegeSajam privlači mnoge građane zanimljivostima, ali je i edukativan. Najvažniji zdravstveni razlog za bezmesnu prehranu je prevencija raznih oboljenja poput raka, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i pretilosti. Danas svaki drugi građanin Hrvatske umre od kardiovaskularnih bolesti, što se moglo u više od 90 posto slučajeva spriječiti pravilnim načinom prehrane. Također, sve je više ljudi koji iz suosjećanja prema životinjama odbacuju namirnice životinjskog podrijetla, a i sve je više alarmantnih pokazatelja koliko mesna industrija utječe na potrošnju dragocjenih prirodnih resursa i zagađenje okoliša.

Na ovogodišnjem VegeSajmu sudjelovat će izlagači koji će ujedno biti neki od stotinjak izlagača na ovogodišnjem ZeGeVege festivalu, 4. i 5. rujna na glavnom zagrebačkome trgu. Svoje proizvode i usluge, ali i misiju, predstavit će: Annapurna, bio&bio trgovine, Dvostruka duga, Garden, Greencajg, Konoplja&co., Kresoja, BoBo trgovina, Planetopija, Prijatelji životinja, Rožić, Šumski kuhar, Vegehop i Vegetariana.

Na VegeSajmu bit će izloženi isključivo veganski proizvodi, a osim knjiga i prehrambenih proizvoda za ljude bit će izložena i hrana za pse i mačke.

Prijatelji životinja pozivaju građane da posjete VegeSajam, otkriju nove ukusne i zdrave biljne proizvode, uživaju u degustacijama i informiraju se o svim prednostima biljne prehrane.

Saznajte više o V-oznaci.

Saznajte više o ZeGeVege festivalu.

Galeriju izlagača pogledajte ovdje.

Prijatelji životinja zahvaljuju sljedećim sponzorima koji su donacijom svojih proizvoda i usluga podržali i pomogli organizaciju VegeSajma: bio&bio trgovine, Encian, Fed, Inki-dinki te Zale Design Studio.

VegeSajam [ 51.27 Kb ]VegeSajam [ 267.55 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting