Prirodno bez glutena
Najbolje iz prirode za cjelovite, uravnotežene obroke kroz sva godišnja doba
Jadranka Boban Pejić
Planetopija, Zagreb, 2014.
Hraniti se bez glutena ne mora značiti jesti jednolično, bezglutenska prehrana može biti zdrava, ukusna i uravnotežena. Jadranka Boban Pejić, prvo ime prirodne prehrane u ovoj bogato opremljenoj kuharici predstavlja prirodnu prehranu s obiljem cjelovitih namirnica koje prirodno ne sadrže gluten. Uz pregršt recepata u glavnom dijelu knjige te uvod u kojem ćete saznati više o žitaricama koje ne sadrže gluten i njihovim brašnima, o vitalnosti hrane i organskom uzgoju i uzrocima sve češćih zdravstvenih tegoba koje izaziva gluten, ova će kuharica pomoći svima koji povremeno ili stalno izbjegavaju gluten da s lakoćom kreiraju ukusne i raznovrsne jelovnike za cijeli dan i kroz sva godišnja doba. Veganski recepti s cjelovitim namirnicama bez šećera i umjetnih dodataka osmišljeni su da vam daju obilje energije i snage, okuse i mirise koji će vas ispuniti zadovoljstvom i osjećajem sitosti.
Zeleni rižoto, salata od batata i rikule, gusto varivo od amaranta, kroketi od riže i badema, samo su neki od recepata od kojih ćete složiti cjeloviti obrok. Tu su i recepti za slane i slatke palačinke, kao i za slasne deserte – bogata torta od jagoda, krema od kakaa, mafini s malinama, hrskave egzotične pločice samo su neki od njih.