Seksi salate

| More

Svibanj je Nacionalni mjesec salata, i nema boljeg načina za smršaviti i pripremiti se za ljetne hlačice i bikinije od uživanja u seksi salatama koje se tope u ustima. Mnoga istraživanja su pokazala da su vegetarijanci mršaviji i zdraviji od mesojeda, a mi mislimo da su i puno više seksi. Vegetarijanci i vegani mnogo rjeđe pate od impotencije; dr. Neal Barnard u svojoj knjizi Eat Right, Live Longer (Jedi pravilno, živi dulje) tvrdi da meso djeluje na sužavanje arterija koje vode do svih organa, a ne samo do srca!

Izazovite svoje okusne pupoljke i isprobajte ove egzotične vegetarijanske salate, neke od njih imaju afrodizijačka svojstva!

SEKSI SALATE U PDF-u

Očaravajuća salata od kuskusa

Biljke i začini kao što su ružmarin, kumin, šafran, čili i đumbir, su se upotrebljavali u ljubavnim napicima puno prije nego su našli svoje mjesto u kulinarskoj praksi. Ova salata sadrži vruću aromu čili paprike.

(za 4 osobe)

Sastojci:
1/2 šalice grožđica
1/4 šalice soka od naranče
1/4 šalice soka od limuna
1/3 šalice i jedna žlica ulja uljane repice
1/2 žličice soli
1/4 žličice mljevenog cimeta
1/8 žličice čilija u prahu
3 šalice vode
1 1/2 šalica kuskusa
1 velika mrkva, nasjeckana
1 velika crvena paprika, očišćena od koštica i nasjeckana
1/2 malog crvenog luka, nasjeckan
1/4 šalice sitno nasjeckanog svježeg peršina

Priprema: Staviti grožđice, sok od naranče, sok od limuna, 1/3 šalice repičinog ulja (?), sol, cimet i čili u staklenku, čvrsto zatvoriti i dobro protresti. Pustiti da odstoji. U srednje veliku tavu staviti vodu i jednu žlicu repičinog ulja i zagrijavati do vrenja. Zatim umiješati kuskus, maknuti s vatre, pokriti i pustiti da stoji oko 6 minuta, dok kuskus ne upije vodu. Premjestiti kuskus u veliku zdjelu, promiješati vilicom i pustiti da se ohladi. Na pari kratko kuhati mrkvu i papriku oko 3 minute, tako da zadrže boju i ostanu hrskave. Lagano isprati hladom vodom i dodati kuskusu. Dodati nasjeckani crveni luk i peršin i promiješati. Ponovno dobro protresti dresing, preliti preko kuskusa i dobro promiješati. Pustiti da odstoji u hladnjaku barem jedan sat. Poslužiti hladno.

Pobuđujuća salata sa šparogama i rezancima

Šparoge su klasični afrodizijak zbog svog sugestivnog izgleda. Treba li reći što više?

(za 4 osobe)

Sastojci:
1/4 kg rezanaca
1/2 kg šparoga dijagonalno narezanih na komade
1/2 šalice soka od naranče
2 žlice soja sosa
1 žlica sezamovog ulja
2 čajne žličice octa
1 žličica sjeckanog preprženog češnjaka
1 žličica naribanog, svježeg korijena đumbira
1 žličica naribane narančine kore
1/4 žličice smeđeg šećera
malo umaka od ljute paprike , ili prema ukusu
pola šalice nasjeckanog mladog luka (samo zeleni dijelovi)

Priprema: Skuhati rezance prema uputama na pakovanju. Staviti šparoge na cjediljku. Kad su rezanci kuhani, zajedno s vodom preliti ih preko šparoga u cjediljku - vruća voda i rezanci će lagano 'popariti' šparoge. Pustiti da odstoji u cjediljki oko 10 minuta. Ostale sastojke staviti u veliku zdjelu i dobro promiješati. Dodati rezance i šparoge, i lagano miješati dok se salata ne ujednači. Hladiti u hladnjaku nekoliko sati ili ostaviti preko noći, povremeno promiješati. Još jedanput promiješati prije serviranja i poslužiti hladno.

Tropska izazovna salata

(za 5 osoba)

Sastojci:
3 šalice nasjeckanog sejtana s okusom piletine
1/2 šalice nasjeckanog, oguljenog manga
1/2 šalice nasjeckanog, svježeg ananasa
1/2 šalice vodenih kestena
1/2 šalice nasjeckanog celera
1/4 šalice nasjeckanog mladog luka
1 žlica mango chutney umaka
1 žlica veganske majoneze
1 žlica veganskog vrhnja
2 žličice limunovog soka
1 žličica naribanog, oguljenog, svježeg korijena đumbira
1/2 žličice soli
1/4 žličice papra
1 valika papaja, oguljena i narezana na 10 kriški

Priprema: Promiješati sejtan, mango, ananas, vodeni kesten, celer i mladi luk u velikoj zdjeli. U maloj zdjeli izmiješati chutney umak, majonezu, vrhnje, sok od limuna, đumbirov korijen, sol i papar. Sadržaj iz male zdjele izliti u veliku i dobro promiješati. Razdijeliti na 5 tanjura, svaki tanjur dekorirati sa 2 kriške papaje i poslužiti.

Zavodljiva šitaki salata

Zavedite svoju ljubav sa gljivama šitaki, ili bilo kojim drugim njoj/njemu omiljenim gljivama. Gljive se već dugo smatraju afrodizijakom zbog njihove erotične, prirodne arome.

(za 4 osobe)

Sastojci:
1/4 kg svježih šitaki gljiva
1/4 žličice soli ili više, prema ukusu
papar, prema ukusu
2 žlice maslinovog ulja
8 šnita Talijanskog ili Francuskog kruha
2 češnja češnjaka, prepolovljena
2 svežnja rikule, očišćeni, oprani i osušeni listovi
2 crvene paprike očišćene od sjemenki, nasjeckane
1 limun, narezan na četvrtine

Priprema: Zagrijati pećnicu na 220 C. Očistiti gljive mekanom četkom. Odvojiti klobuke i narezati ih na tanke listiće, stapke iskoristiti pri pripremanju nekog drugog jela. Pomiješati te klobuke izrezane na listiće sa soli, paprom i jednom žlicom ulja. Lagano miješati dok se listići dobro natope, ostaviti da stoji 10 ili više minuta, uz povremeno miješanje. Šnite kruha posložiti na papir za pečenje i peći oko 10 minuta. Svaku šnitu kruha istrljati češnjakom i peći još 5 minuta, ili dok ne poprime zlatnu boju. Svaku šnitu prerezati na pola i odložiti. Razdijeliti rikulu na četiri tanjura i odložiti. Preostalu žlicu ulja zagrijte u velikoj teflonskoj tavi na srednje jakoj vatri. Dodati gljive i pirjati 2 do 3 minute, dok ne omekšaju. Dodati papriku i pirjati još 30 sekundi. Tu dobivenu šitaki smjesu žlicom stavljati na rikulu, dekorirati sa četvrtinom limuna i 4 komada preprženog kruha na svaki tanjur, poslužiti odmah.

Dresing strasti s makom

(za 1 3/4 šalice)

Sastojci:
1 šalica hladne vode
2 žličice kukuruznog škroba
6 žlica limunovog soka
1/4 šalice javorovog sirupa
1-2 žlice maka
1/2 žličice soli
1 žličica sušene gorčice
1 žličica začinske crvene paprike
1 žličica limunove kore

Priprema: Kuhati vodu i kukuruzni škrob na jakoj vatri, dok tekućina ne postane gusta i bistra. Staviti u hladnjak na nekoliko sati da se dobro ohladi. Tu smjesu i ostale navedene sastojke staviti u staklenku, čvrsto zatvoriti i dobro protresti. Hladiti nekoliko sati, ponovno dobro protresti i poslužiti.

Spreman-za-romancu dresing od malina

(za 1 šalicu)

Sastojci:
1 1/2 šalica svježih malina
1 žlica šećera
1/4 žličice sušenih listova timijana
1/4 žličice papra
1/4 žličice soli
2 žlice octa
3 žlice vode
1 1/2 žlica biljnog ulja

Priprema: Staviti sve sastojke u mikser i miksati dok ne nastane glatka smjesa. Dobivenu smjesu procijediti i izvaditi koštice. Hladiti nekoliko sati prije serviranja.

Dame od salate [ 55.05 Kb ]

Download

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting