19.04.10. 'Budite bolji od okrutnosti' od sada i na filmu!

| More

Prijatelji životinja i Bojan Jambrošić snimili film protiv pokusa na životinjama

- Bojan Jambrošić prvi celebrity u Hrvatskoj koji je snimio film o pravima životinja!

Prijatelji životinja i Bojan Jambrošić pozivaju medije i javnost na službenu promociju kampanje 'Budite bolji od okrutnosti' uz prigodni domjenak za novinare. Promocija će se održati u ponedjeljak 19. travnja u 19 sati u zagrebačkom Kinu Europa, Varšavska 3. Osim plakata i promotivnoga letka s bijelom listom, na promociji kampanje bit će predstavljen i film 'Budite bolji od okrutnosti' kojega su Prijatelji životinja snimili u suradnji s Bojanom Jambrošićem koji govori u filmu.

Bojan se u filmu obraća javnosti objašnjavajući što se sve događa životinjama iskorištavanima za pokuse i prikazujući fotografije i video snimke životinja mučenih i ubijenih u laboratorijima. Svoju poruku završava pozivom na kupnju isključivo proizvoda s bijele liste tvrtki koje svoje proizvode i njihove sastojke ne testiraju na životinjama. Bijela lista može se naći u elektroničkom obliku na www.prijatelji-zivotinja.hr i na letku s Bojanom, posebno tiskanom za ovu kampanju.

Svi posjetitelji press konferencije i eventa u Kinu Europa od Bojana će dobiti film na DVD-u i Bojanov letak, a Bojanu će kod predstavljanja ove kampanje potporu dati i osobe iz javnoga života te kunići Dragić i Maza. Na promociji filma bit će pripremljena i mirisna iznenađenja i veganski domjenak.

Ovom projektu priključile su se i inozemne udruge PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) i BUAV (the British Union for the Abolition of Vivisection), koje su za potrebe filma ustupile svoje tajno snimljene fotografije i video snimke.

Film 'Budite bolji od okrutnosti' snimio je Tomislav Pović, asistent fotografija je Dražen Jeren. Fotograf kampanje je Marina Filipović Marinshe dok je dizajn kampanje izradila Maja Zaklan. Bojanov stilist je Ivan Friščić, a za Bojanovu frizuru i šminku pobrinuli su se Zvonimir Franić i Lisa Jericevich.

Posebnu draž ovom projektu dali su kunići Dragić i Maza koji su s Bojanom strpljivo sudjelovali na snimanju, prenoseći poruku za udomljenjem kunića iz TarraLand utočišta za kuniće i divlje zečeve umjesto kupnje životinja.

Kampanju 'Budite bolji od okrutnosti' prepoznali su i podržali Arto, Dallas Records, Europlakat, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo Grada Zagreba, Iskon, Kino Europa, Lotusgraf, Lush, Melvita, Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva, P.I.O., Paul Mitchell, TarraLand utočište za kuniće i divlje zečeve, Vectordesign, Zale.

Film 'Budite bolji od okrutnosti' nalazi se u visokoj rezoluciji ovdje, kao i na YouTube kanalu www.youtube.com/afcroatia.

Galeriju fotografija s press konferencije možete vidjeti ovdje.

Video možete skinuti ovdje.

Promocija filma 19. travnja 2010.

'Budite bolji od okrutnosti' press 1 [ 82.31 Kb ]

'Budite bolji od okrutnosti' press 2 [ 146.90 Kb ]

'Budite bolji od okrutnosti' press 3 [ 93.91 Kb ]

'Budite bolji od okrutnosti' press 4 [ 126.07 Kb ]

'Budite bolji od okrutnosti' press 5 [ 123.11 Kb ]

Snimanje filma

Bojan snimanje filma 1 [ 84.48 Kb ]Bojan snimanje filma 2 [ 117.55 Kb ]Bojan snimanje filma 3 [ 89.29 Kb ]

Vezane teme

Bojan Jambrošić jumbo hr [ 594.75 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting