Intervju sa Sparom

| More

SPAR već sedmu godinu izlaže na ZeGeVege festivalu, od čega je šest godina zaredom i generalni sponzor. Možete li nam objasniti odakle takav interes za ZeGeVege festival održivog življenja?

S obzirom na to da broj vegana u Hrvatskoj raste, posebice među mladima, a veganstvo kao stil života sve je popularniji u svijetu, SPAR vodi računa da kupcima ponudi najširi asortiman vege proizvoda. Prepoznali smo važnost ovog festivala zbog velikog broja posjetitelja iz cijele regije i priliku da ovdje dodatno predstavimo naše proizvode.

Prošle godine SPAR se prvi puta predstavio na ZeGeVegeu i restoranom, odnosno ne samo gotovim veganskim proizvodima iz svoje ponude već i kuhanim i pripremljenim proizvodima na licu mjesta. Kako ocjenjujete to novo iskustvo?

Želja nam je bila da na najbolji mogući način predstavimo našu liniju proizvoda namijenjenu za vegetarijance, vegane i za sve koji se žele uravnoteženo hraniti. Htjeli smo da svi zainteresirani imaju mogućnost kušati i uživati u tim proizvodima. Tako se rodila ideja o restoranu u kojem smo posjetiteljima servirali fina veganska jela spravljena isključivo od naših veganskih proizvoda. Odaziv posjetitelja i reakcije bile su sjajne, a posebno oduševljenje izazvale su veganske kobasice i hot dogovi.

Nije bilo teško primijetiti da su na prošlogodišnjem 11. ZeGeVege festivalu SPAR-ovi hot dogovi bili pravi hit, ne samo po izuzetno pristupačnoj cijeni već i po odličnom okusu. Pripremate li i ove godine isto ili slično iznenađenje posjetiteljima ZeGeVegea?

I ove godine pripremamo veliko iznenađenje i čekali smo upravo ZeGeVege festival da ga predstavimo. U našu smo ponudu uvrstili veganske artikle naših robnih marki Beauty Kiss, Sun Kiss i Splendid nature. U Beauty Kiss ponudi proizvoda za higijenu mogu se pronaći kreme za tijelo, šamponi za žene i muškarce, gelovi za tuširanje, kreme za ruke i balzami za usne. SPAR-ova robna marka Sun Kiss nudi sredstva za sunčanje i poslije sunčanja, a Splendid nature robna marka nudi krpice i spužvice za pranje suđa. Niti jedan od ovih proizvoda nije testiran na životinjama.

Pored toga, imamo puno novih proizvoda iz linije Veggie, Vital i Natur*pur koje ćemo posebno i označiti.

Trenutno je hit guacamole koji će vrlo brzo biti na našim policama a na ZeGeVege festivalu ćemo ga imati na degustaciji.

Veganska ponuda u hrvatskim SPAR trgovinama iz godine u godinu raste, ne samo kad su u pitanju proizvodi vlastitih brendova već i kod uvezenih proizvoda drugih proizvođača. Možete li nam reći koji su proizvodi trenutačno najpopularniji?

Na policama SPAR-a kupci mogu pronaći široku paletu veganskih proizvoda. Već dugi niz godina iznimno su popularne i tražene razne vrste namaza, posebice na bazi humusa i u kombinaciji s raznim povrćem. Također, veliki je interes potrošača za napitke koji su zamjena za mlijeko kao što su napitci od riže, badema i soje. Vege kobasice i razni naresci te gumeni bomboni bez životinjske želatine postaju sve popularniji među našim kupcima. Stoga, veganski proizvodi SPAR robnih marki Vital, Veggie, Natur*pur garantiraju vrhunsku kvalitetu te savršeno odgovaraju potrebama kupaca. Ove ćemo godine na sajmu prezentirati otprilike 150 izdvojenih proizvoda iz bogate SPAR ponude.

I na kraju, što očekujete od ovogodišnjeg 12. ZeGeVege festivala te pripremate li se posebno za njega u vidu reklamnih najava ili izlaganja i prezentacije na samom ZeGeVege festivalu?

Za ZeGeVege festival pripremamo se intenzivno već nekoliko mjeseci. Uz brojna iznenađenja, predstavit ćemo i mnogo novih proizvoda te se nadamo da će posjetitelji uživati u onome što smo za njih pripremili.

I naravno, kao i svake godine očekujemo dobro druženje s prekrasnim ljudima.

Intervju Spar 2019 ZeGeVege [ 1.48 Mb ]Intervju Spar 2019 ZeGeVege [ 1.06 Mb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting