Intervju sa Sparom

| More

spar

SPAR već osam godina izlaže na ZeGeVege festivalu te je sedmu godinu zaredom generalni sponzor. Kakva su Vaša iskustva s Festivala? Primjećujete li promjenu u broju posjetitelja kroz godine?

Iznimno smo ponosni što smo već sedmu godinu za redom generalni sponzor ovog značajnog festivala koji okuplja sve one koji promišljaju svoju prehranu, ali i prirodu i okoliš u kojem živimo i prema kojima imamo odgovornost. Svaka sljedeća godina je sve bolja! A Festival je postao ozbiljno mjesto na kojem se susreće sve više pravih, odgovornih proizvođača veganskih proizvoda i sve je više ljubitelja, odnosno kupaca. Sa strane SPAR Hrvatska na ovom projektu radi velika grupa ljudi, a pripreme za festival počinju mjesecima prije. Pomno pregledavamo i odlučujemo se za svaki proizvod koji ćemo prodavati, no uvijek koristimo priliku prezentirati nove proizvode. Paralelno s predstavljanjem novih proizvoda, pratimo i prodaju prijašnjih godina i koji je proizvod naročito drag veganima pa ga ponovo imamo u ponudi na Festivalu po bitno nižoj cijeni. Poseban izazov nam je restoran, osmišljavanje jela, izrada normativa…puno je tu „degustacija“ prije nego ponudimo i napravimo konačni proizvod.

U čitavom svijetu bilježi se porast potražnje za veganskim proizvodima. Jeste li primijetili povećan interes za tim proizvodima u svojim prodavaonicama?

Svjetski trend preslikao se i u Hrvatsku pa i mi u SPAR i INTERSPAR trgovinama primjećujemo porast potražnje veganskih proizvoda. No, osim samih vegana, ovaj načćin prehrane sve je prisutniji kod mlađe populacije. SPAR veganske proizvode ne kupuju samo vegani već i mi svojim aktivnostima potičemo kupnju tih proizvode i za one koji se još nisu odlučili za taj korak, da barem jednom tjedno imaju veganski obrok kao doprinos vlastitom zdravlju. Tako svakog ponedjeljka, našom akcijom -15% na sve Veggie proizvode, podržavamo svjetski pokret Meatless Monday. Ove godine smo u Meatless Monday akciju uključili i naše partnere-dobavljače - Sanu i Vegetarianu

SPAR u svojoj ponudi ima zaista raznovrsne veganske proizvode, od biljnih kobasica, burgera i tofua do keksa i bombona. Možete li nam reći koji su proizvodi dosad bili najprodavaniji na ZeGeVege festivalu?

Naši namazi SPAR Veggie namazi od povrća, rajčice i bosiljka, grah chillija, humusa, guacamole i ostali i dalje najtraženiji! Od kad samo na Festivalu organizirali restoran još bolje možemo prezentirati naše proizvode kroz jela. Tako su naše veganske hrenovke, kobasice, falafeli, girosi i burgeri, bili jako traženi. Čak toliko da smo bez hrenovki ostali već na kraju prvog dana. Primijetili smo da roditelji jako vole kupiti zdrave grickalice za djecu iz naše natur*pur linije, dok sad već „stalni“ kupci s nestrpljenjem čekaju što ćemo novo predstaviti na nadolazećem ZeGeVege festivalu.

Što biste posebno izdvojili iz svoje ovogodišnje ponude na ZeGeVege festivalu kako biste privukli kupce na svoja četiri bogata štanda i restoran? Pripremate li kakvo iznenađenje posjetiteljima ZeGeVegea?

Iz godine u godinu nastojimo biti bolji. Tako smo ove godine ponudu restorana proširili i sigurni smo da će posjetitelji biti oduševljeni. Sve namirnice koje ćemo koristiti u recepturi će se moći kupiti odmah i na našim štandovima. Posebno smo ponosni što su nam partneri u ovom projektu prekaljeni kuhari majstori veganske kuhinje.

Što se tiče novih proizvoda, predstavit ćemo čak 37 potpuno novih proizvoda, a svima koji nas posjete osigurali smo letke s kuponima i popustima, koje mogu iskoristiti u tjednu nakon sajma.

Kakva su vaša očekivanja od ovogodišnjeg ZeGeVege festivala s obzirom na ovu i prošlogodišnju, za sve, burnu godinu?

Prošle smo godine bili svi sudionici jedne novonastale situacije i bilo nam je iznimno žao kad je došlo do otkazivanja prošlogodišnjeg Festivala. Ove godine smo se kratko družili na Vege sajmu, no sad se posebno veselimo što ćemo se ponovno sresti sa svim našim veganskim prijateljima, koje imamo među kolegama izlagačima, ali i posjetiteljima, no istovremeno se radujemo i druženju s novim kupcima da čujemo njihova mišljenja, posebice o novim proizvodima.

Nama je uvijek zadovoljstvo biti na Festivalu, jer okuplja ljude, koji dijele ista životna načela: samoodrživosti, zaštite prirode, zeleni koncept življenja…

Intervju Spar 2019 ZeGeVege [ 1.06 Mb ]

Vezane teme

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting