08.12.01. Krzno

| More

Udruga Prijatelji životinja poziva Vas da se pridružite prosvjednoj povorci protiv uzgoja životinja za krzno kao i nošenja krznenih kaputa u subotu 08.12.2001. u 12:00 sati. Protestna povorka kreće sa Trga maršala Tita, Masarykovom ulicom preko Cvjetnog trga do Trga bana Jelačića.

Upravo na tom djelu grada i u to vrijeme ima puno prolaznika kojima želimo sugerirati da ne kupe bundu. Povorka će se mirno kretati pored brojnih krznarija i pritom djeliti letke prolaznicima i time skrenuti pozornost na okrutnost koja se krije iza krznenih kaputa koji se tamo prodaju.

Životinje na farmama krzna provedu cijeli život skućene u malim prljavim kavezima, poludjele od stresa i dosade završavaju ubijene analnim ili vaginalnim strujnim udarom, gušenjem, trovanjem plinom ili slamanjem njihova vrata, a ponekad ostaju samo ošamućene i živima im se dere koža.

Krzno je neopisiva okrutnost. Sve se to događa u današnje doba raznolikosti odjevnih predmeta, kada nam uistinu nije potrebno da nanosimo toliku bol i nosimo leševe nevinih životinja na sebi.

Što znači toplina kaputa ako nam srce ostaje hladno!

Hrvatska ima veliki uzgoj činčila koje završavaju na krznenim kaputima, a za jedan krzneni kaput potrebno je slomiti vratove i do dvijesto tih malih životinjica. Chinchilla d.o.o. je u samo šest mjeseci napravila 10.5 tona leševa oderanih životinja. S obzirom kako je činčila mala životinja ta brojka zvuči stravično. Tu se naravno postavlja i ekološko pitanje odlaganja takvog otpada, kao i pitanje kemikalija koje se koriste za zaštitu i preradu krzna.

Zar itko želi biti dio toga, podržavati kupnjom bunde toliku bespotrebnu okrutnost, zar itko može naći opravdanje za takav zločin nad životinjama?

Životinje uhvačene u prirodi hvataju se nazubljenim čeličnim klopkama koje im propadaju šape i tijela te pate satima i danima prije nego što im lovci razderu prsa ili slome vratove. U zamkama ostaju i mnogi psi, mačke i ostale životinje uhvačene 'greškom'.

Pomozite nam da informiramo i osvjestimo ljude, da zaustavimo bespotrebnu patnju!

krzno2

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting