31.01.08. Dizajnom protiv krzna

| More

Udruga Prijatelji životinja poziva na sudjelovanje u natječaju

Međunarodna koalicija protiv krzna Fur Free Alliance, čiji je član od prošle godine udruga Prijatelji životinja, već šestu godinu organizira međunarodni natječaj pod nazivom Design Against Fur za studente dizajna u kojem će od ove godine sudjelovati i studenti iz Hrvatske. Budući da je u Hrvatskoj zabranjen uzgoj životinja zbog krzna i uvoz tuljanovog krzna, važna je mogućnost uključenja studenata iz Hrvatske u natjecanje čime imaju priliku sudjelovati u kreiranju etičke poruke iz stvarnog života, otvoreno se izjašnjavajući protiv krzna.

Tema natjecanja Design Against Fur 2008 je jednostavno 'nošenje krzna je okrutno i nepotrebno', čime se ističe da se ubija preko 50 milijuna životinja svake godine zbog krznenih kaputa i dodataka od krzna. Krzneni ukrasi nisu 'ostaci' izrade krznenog kaputa, jer se više životinja ubije za izradu krznenih ukrasa na ovratnicima, orukvicama, šeširima, šalovima, torbicama i cipelama, nego za krznene kapute. Svake sekunde jedna životinja umire zbog mode i glamura.

Radovi će biti ocijenjeni od stručnjaka za dizajn i marketing, a natjecanje će se održati u dvjema fazama, Regionalno natjecanje i Međunarodno natjecanje. Pobjednici regionalnog natjecanja u Europi mogu ostvariti vrijedne nagrade od 1000, 500 ili 250 eura gotovine. Tri najbolja finalista će automatski sudjelovati u internetskoj 'Nagradi po izboru publike' i međunarodnom natjecanju za izbor 'Velike nagrade' koja iznosi 2.500 američkih dolara u gotovini.

Po prvi put, Fur Free Alliance organizira međunarodni natječaj u Flash animaciji. Najuspješniji mladi dizajneri koji naprave kreativan, efektan animirani film koji šalje važnu, suosjećajnu poruku da je nošenje krzna okrutno i nepotrebno, mogu osvojiti nagrade od 1000, 500 ili 250 američkih dolara.

Detalje natječaja primili su fakulteti grafike i dizajna u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Splitu i Dubrovniku, uz filmove o farmama životinja, načinima uzgoja i ubijanja životinja za krzno koji će studentima pružiti jasnu sliku o industriji krzna i dati poticaj i inspiraciju. Rok za prijavu je 11. travnja 2008.

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting