20.08.09. Dizajnom protiv krzna 2009

| More

Objavljeni pobjednici europskog i međunarodnog kruga natječaja 'Design Against Fur' za 2009. godinu

- Studenti iz Hrvatske ove godine dobili posebno priznanje (Andrej Radišić) i pohvalu žirija (Andrija Sarić)

Prijatelji životinja, Fur Free Alliance i Humane Society International sa zadovoljstvom objavljuju imena pobjednika za europsku i međunarodnu regiju 'Design Against Fur' natječaja u dizajnu za studente sa savješću u kreiranju plakata za oglašavanje.

Više od 7000 studenata iz cijeloga svijeta svake godine sudjeluje u ovom natječaju u dizajnu. Ove godine umjetničke radove ocjenjivao je žiri sastavljen od stručnjaka za modu, oglašavanje i dizajn čija je zadaća bila odabrati pobjednički rad koji prenosi poruku: 'Nošenje krzna okrutno je i nepotrebno'.

'Ovi suosjećajni studenti koristili su se uspješno svojim dizajnerskim vještinama, stvarajući kreativna, atraktivna umjetnička djela koja prenose poruku da je krzno okrutno, pokazavši time veliko razumijevanje okrutnosti međunarodne trgovine krznom, trgovine koja ubije više od 75 milijuna životinja godišnje', izjavio je John Grandy, viši potpredsjednik za zaštitu divljih životinja i staništa pri Humane Society iz SAD-a.

Pobjednici za europsku i međunarodnu regiju za 2009. godinu su:

1. mjesto: Yoon Kyung Eom - Pratt Institute, New York, SAD

2. mjesto: J. Links Salas - Fashion Institute of Technology, New York, SAD

3. mjesto: Xavier Bertels - Media and Design Academie, Genk, Belgija

3. mjesto: Elizabeth Swain - James Madison University, Virginia, SAD

Svi nagrađeni plakati mogu se vidjeti na službenoj web stranici natječaja DAF 2009

Pobjednici će primiti novčane nagrade i priznanja za svoje radove. Uz deset glavnih nagrada suci su dodijelili i 12 posebnih priznanja i deset pohvala studentima iz raznih zemalja.

Studenti iz Hrvatske s Tehničkog veleučilišta u Zagrebu ove godine dobili su posebno priznanje (Andrej Radišić) i pohvalu žirija (Andrija Sarić).

Natječaj 'Design Against Fur' svake je godine sve veći, a u njemu sudjeluju studenti iz više od 60 zemalja iz cijeloga svijeta.

Godišnje natjecanje, prvi put održano 2003., otvoreno je svim studentima na fakultetima širom svijeta, a ocjenjuje se u četiri regije: Kina, Europa i međunarodna, Rusija i Ujedinjeno Kraljevstvo i Irska. Pobjednici svake regije ulaze u natječaj za veliku nagradu, a ocjenjuju ih i njihovi kolege i javnost internetskim glasovanjem u rujnu na web stranici inFURmation.com.

Natječaj 'Design Against Fur' za 2010. godinu kreće u rujnu 2009., a detalji će biti dostupni na web stranici 'Fur Free Alliance' inFURmation.com i web stranici udruge Prijatelji životinja.

1. mjesto: Yoon Kyung Eom

DAF 2009 - Yoon Kyung Eom - 1st

Posebno priznanje: Andrej Radišić

DAF 2009 - Andrej Radišić

Pohvala žirija: Andrija Sarić

DAF 2009 - Andrija Sarić

DAF 2009 - Ana Cvetković [ 33.33 Kb ]DAF 2009 - Vladislava Đurić [ 44.42 Kb ]DAF 2009 - Medenica - Kolarić [ 38.62 Kb ]DAF 2009 - Zdravko Delibašić - Beli [ 45.30 Kb ]

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting