30.11.07. Za prestanak prodaje krzna u ESCADI

| More

U sklopu međunarodnih akcija, Prijatelji životinja pozivaju na prosvjed ispred ESCADE

- udruga Prijatelji životinja nastavlja kampanju 'Za Hrvatsku bez krzna'

Ime ESCADA potječe od naziva za prekrasnog irskoga konja čiju sliku modna tvrtka ESCADA koristi na svojoj internet stranici; konja koji nije želio da ga se zauzda, da se njime ovlada. Globalna mreža protiv industrije krzna (Global Network Against the Fur Industry), čijim se aktivnostima pridružuju i Prijatelji životinja, pita kako je moguće da ESCADA unatoč tolikom divljenju jednoj životinji koja je željela sačuvati svoju slobodu može biti uključena u nešto tako ružno kao što je zatočavanje i ubijanje na tisuće životinja zbog njihova krzna.

Nebrojene kune zlatice, lisice, rakuni, činčile, zečevi i mnoge druge životinje mjesecima se drže zatočene u kavezima. Naposljetku ih se ubija plinom ili električnom strujom. Druge životinje skončaju u zamkama. Nijekanje očite sposobnosti tih životinja da osjećaju i pate, kao i nasilja koje se vrši protiv njih, odavno je strategija industrije krzna, a ESCADA je još uvijek dio tog sramotnog lanca stjecanja profita.

Prije svega prodaja je ta koja odlučuje je li posao s krznom unosan ili ne. ESCADA je uključena u nekoliko faza tog procesa: dizajnira vlastite kolekcije, proizvodi ih u vlastitim tvornicama i prodaje ih u vlastitim prodavaonicama, u ekskluzivnim modnim dućanima ili putem koncesija robnim kućama. Modna kuća ESCADA stoga snosi veliki dio odgovornosti za potpuno bespotrebno prolijevanje krvi osjećajnih bića.

ESCADINI proizvodi obuhvaćaju dizajnersku žensku modu (poslovnu, večernju, sportsku), kao i dječju modu, modne dodatke i parfeme. Grupa ESCADA ima podružnicu pod nazivom Primera, koja pak posjeduje marke apriori, BiBA, cavita i Laurèl. Krzneni predmeti dio su njihove kolekcije: npr. jakne i ukrasi načinjeni od životinjskog krzna što je jednako velik problem.

Prijatelji životinja održat će mirni prosvjed u Zagrebu kako bi utjecali na upravu ESCADE da iz svojih prodavaonica u potpunosti povuče životinjsko krzno misleći pritom na životinje i okoliš, ali i na svoj ugled. Prosvjed će se održati u petak 30. studenoga ispred prodavaonice ESCADE u Gundulićevoj 15, s početkom u 12 sati, pridružujući se time brojnim prosvjedima koji se istodobno održavaju u Europi i SAD-u.

Istoga dana, od 17 sati Prijatelji životinja će na Trgu kralja Tomislava početi sa javnom video projekcijom filma 'Okrutnost po mjeri' koji će se opetovano prikazivati do 19 sati. Na istoj lokaciji, u subotu, 1. prosinca od 10 sati bit će postavljen informativni štand na kojem će građani moći dobiti više informacija na tiskanim materijalima.

Povlačenjem iz trgovine krznom ESCADA bi pokazala suosjećanje prema životinjama i ekološku svijest te stala uz one koji se ne srame reći kako u nošenju krzna životinja nema ničeg elegantnog i ničeg glamuroznog, jer nasilje nikada ne može biti lijepo.

Prosvjed ispred ESCADE 4 [ 61.44 Kb ]Prosvjed ispred ESCADE 1 [ 112.83 Kb ]Prosvjed ispred ESCADE 2 [ 90.75 Kb ]Prosvjed ispred ESCADE 3 [ 79.00 Kb ]Večernji štand s video projekcijom o krznu [ 94.32 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting