13.07.12. Vege oaza

| More

Prijatelji životinja pozivaju građane na osvježenje od vrućina

- Rashlađeni smoothiji s voćem i biljnim mlijekom, dijeljenje recepata za hladne veganske napitke i deserte, potpisivanje peticije za uvođenje vege obroka u javne institucije…

Kako bi lakše podnijeli ljetne vrućine, a ujedno se educirali i pomogli životinjama, Prijatelji životinja organiziraju za građane cjelodnevnu Vege oazu u petak, 13. srpnja 2012. od 10 sati, u parku na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava.

U oazi u centru grada bit će postavljena tri šatora sa zanimljivim sadržajima. Građani će moći sjesti, odmoriti se te se osvježiti i uživati u sočnim smoothijima od voća i biljnih mlijeka, s ledom. Također, moći će dobiti recepte za smoothije, sladolede i ostale hladne veganske deserte te informativne materijale i educirati se kako mogu jednostavnim svakodnevnim osobnim angažmanom pomoći životinjama. Potpisivat će se i peticija za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije.

Posjetitelji će moći pogledati glazbeni spot 'Why Must We Eat The Animals?' koji se može vidjeti i na video kanalu Udruge www.youtube.com/afcroatia. Radi se o djelu losanđeleskih glazbenika Grega Cipesa i Jaha Suna, projekta stranice www.OhWhyOhWhy.org osnovane s ciljem promicanja vegetarijanstva kroz multimedije.

Ovim događajem u zelenilu grada Prijatelji životinja ujedno najavljuju peti po redu i već prepoznatljivi ZeGeVege festival održivog življenja koji će se održati 7. i 8. rujna 2012. na Trgu bana Jelačića, a koji je dosad posjetilo više od 60.000 ljudi. Ovaj popularni festival predstavit će brojne izlagače i izvođače koji će svojom ponudom, degustacijama i umijećem privući mnoštvo posjetitelja. I na ovom ZeGeVege festivalu, osim ukusne zdrave hrane i preko 50 štandova, sve posjetitelje očekuju besplatna šminkanja i masaže, promotivne prodaje, ekološke inovacije, video projekcije, cjelodnevni program na pozornici i mnogo drugih zanimljivosti koje će ga učiniti još privlačnijim.

Udruga poziva sve da vruć dan u gradu provedu kušajući nešto novo i drukčije, uz zanimljive informacije i korisne sadržaje. Osvježenje i opuštanje su zagarantirani!

Svi građani izvan Zagreba i Zagrepčani koji nisu u mogućnosti doći do Vege oaze mogu naći prigodne recepte za osvježavajuće napitke i hladne vege slastice ovdje i napraviti ih sami kod kuće, te potpisati on-line peticiju za uvođenje vegetarijanskih obroka u javne institucije.

Sponzor Vege oaze je tvrtka Encian.

Vege oaza [ 59.55 Kb ]Vege oaza [ 64.02 Kb ]Vege oaza [ 73.98 Kb ]Vege oaza [ 64.53 Kb ]Vege oaza [ 72.20 Kb ]Vege oaza [ 52.08 Kb ]Vege oaza [ 75.59 Kb ]Vege oaza [ 110.27 Kb ]Vege oaza [ 49.28 Kb ]Vege oaza [ 76.64 Kb ]Vege oaza [ 83.72 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting