16.04.16. Zauzmi pozu i reci: "Činčile su zakon"

| More

KAMPANJA ''ČINČILE SU ZAKON'' ZAŽIVJELA I NA ULICI

Prijatelji životinja pozivaju u subotu 16. 4. od 11 h na fotkanje na zagrebačkome Cvjetnom trgu. Zaustavite trenutak s poznatima, gradonačelnikom i maskotom Činči u fotokabini ''Photo Booth''.

Nakon što je kampanja ''Činčile su zakon'' ugledala svjetlo dana na plakatima diljem Hrvatske i putem videoporuka njezinih ambasadora: Gorana Višnjića, Vanne, Ivice Kostelića, Luke Nižetića i Ive Šulentić, u subotu 16. travnja 2016. od 11 do 13 sati zaživjet će i na zagrebačkome Cvjetnom trgu, na križanju s Varšavskom.

Predstavnike medija i građane u 11 sati dočekat će Luka Nižetić i još jedan ambasador kampanje, kao i: Bojan Jambrošić, Dalibor Petko, Dino Jelusić, Drago Plečko, Đurđica Vorkapić, Ibrica Jusić, Igor Mešin, Lea Dekleva, Nada Rocco, Nenad Borgudan (Detour), Robert Bošković i drugi poznati. U 11:45 sati pridružit će im se i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

To će biti prilika za sve zainteresirane da aktivno podrže kampanju pozirajući s poznatima u fotokabini ''Photo Booth'' s rekvizitima te tako šire poruku kampanje ''Činčile su zakon''.

''Slika govori više od riječi i upravo zato pozivaju se svi da virtualnim i ostalim prijateljima pokažu svoj pozitivan stav o zabrani uzgoja životinja za krzno. Svi koji se slažu s Goranom, Vannom, Ivicom, Lukom i Ivom te žele pomoći činčilama, psima i ostalim životinjama, na najlakši mogući način mogu uputiti i svoje prijatelje, poznanike i obitelj da dignu glas za bolji Zakon o zaštiti životinja'', ističe Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Tako će zainteresirani moći istoga trena učitati fotografije na Facebook, Twitter i e-mail, izravno iz kabine Photo Bootha, a dobit će i printanu fotografiju za uspomenu na svoju podršku kampanji.

U Hrvatskoj je još od 2007. godine donesena zabrana uzgoja životinja za krzno, koju je podržalo više od 73 posto građana. Takvu značajnu odluku donijele su države kao što su: Ujedinjeno Kraljevstvo, Austrija, Slovenija, Makedonija, Srbija i BiH, a mnoge države idu prema zabrani. Umjesto vraćanja unatrag, ova izmjena Zakona može se iskoristiti za poboljšanje zakonskih odredbi, poput uvođenja zabrane ubijanja pasa u skloništima.

Svi zainteresirani mogu se pridružiti kampanji "Činčile su zakon" i potpisivanjem peticije na www.prijatelji-zivotinja.hr/zaboljizakon te promjenom profilne fotografije na Facebooku putem aplikacije Twibbon: http://goo.gl/DVeuzw preko koje je na ovaj način dosad kampanju podržalo stotine ljudi. Upute se nalaze na www.facebook.com/CincileSuZakon. Video "Činčile su zakon" može se pogledati i na YouTube kanalu Prijatelja životinja: www.youtube.com/afcroatia.

Kampanja "Činčile su zakon" pokrenuta je u suradnji udruge Prijatelji životinja i PR agencije Drimia. Volonterskim radom kampanju su podržali i mnogi drugi sudionici, a sponzorstvom i medijskim pokroviteljstvom tvrtke: EPH, Europlakat, Zagreb plakat, Vektor grupa i Arto.

Fotografije s događanja: poznati i građani za činčile i bolji zakon

Zauzmi pozu i reci: "Činčile su zakon" [ 44.49 Kb ]Bojan Jambrošić za činčile i bolji zakon [ 113.97 Kb ]gradonačelnik Milan Bandić za činčile i bolji zakon [ 129.25 Kb ]Fotkanje za činčile i bolji zakon [ 227.69 Kb ]

Vezane teme

Činčile su zakon

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting