13.06.16. Za podršku činčilama, psima i drugim životinjama

| More

Goran Višnjić u posjetu Prijateljima životinja povodom kampanje ''Činčile su zakon''

- 15. lipnja 2016. u 10:30 sati: razgovor o zaštiti životinja, uz domjenak u uredu udruge Prijatelji životinja

Goran Višnjić prva je poznata osoba koja je u Hrvatskoj digla glas za životinje koje se ubijaju zbog njihova krzna pojavivši se još prije 13 godina sa svojim psom na jumbo-plakatima s porukom: ''Ako ne biste nosili svog psa, nemojte uopće nositi krzno''. Jasna poruka koja je nadahnula mnoge da jasno kažu NE krznu, što se i dogodilo 2007. godine stupanjem na snagu Zakona o zaštiti životinja.

Poznati glumac s uspješnom američkom karijerom dolazi u Hrvatsku u srijedu 15. lipnja 2016. i najprije će u 10:30 sati posjetiti ured udruge Prijatelji životinja u Zagrebu, gdje će u prijateljskoj atmosferi, uz veganski domjenak, popričati s članovima Prijatelja životinja i predstavnicima medija o zaštiti životinja. Svoj dolazak potvrdili su Iva Šulentić i Luka Nižetić, a očekuju se i drugi ambasadori kampanje ''Činčile su zakon''.

Goran će donijeti pismo koje je napisao za ministra poljoprivrede Davora Romića, u kojem apelira na obranu postojeće zakonske zabrane koja štiti činčile te da se ministar zauzme za bolju zakonsku zaštitu pasa i drugih životinja.

Aktivan je u zaštiti životinja i iza njega je niz uspješnih različitih projekata i suradnji s poznatim svjetskim udrugama za zaštitu životinja. Apelirao je za spas mnogih životinja, a nije zaboravio na Hrvatsku i životinje koje ovdje trebaju pomoć.

Bio je zgrožen informacijom da postoji inicijativa da se ukine postojeća zabrana životinja za krzno u Hrvatskoj i odmah se pridružio još itekako aktualnoj kampanji ''Činčile su zakon'' pojavom na jumbo-plakatima i videu, zajedno s Lukom Nižetićem, Vannom, Ivicom Kostelićem i Ivom Šulentić.

Njegova izjava najbolje govori sama za sebe: ''Još davno dao sam svoj glas da se životinje prestanu ubijati i uzgajati zbog krzna. Šokiran sam činjenicom da bi se nešto što pripada prošlosti moglo ponovno dogoditi u Hrvatskoj. Odigrajte ulogu kojom ćete se ponositi. Budite životinjama najbolji prijatelj. Spasimo činčile i poboljšajmo Zakon za sve životinje!''

Često se zauzimajući za pse u Dubrovniku, Goran želi pomoći i psima u Hrvatskoj da ne budu tretirani kao proizvodi s rokom trajanja od 60 dana. Zakon o zaštiti životinja treba zaštiti činčile, pse, konje i druge životinje, a svakom izmjenom biti bolji zakon za ta živa bića koja smo dužni zaštiti od nas samih.

Video s Goranom Višnjićem i drugim ambasadorima kampanje ''Činčile su zakon'' možete pogledati ovdje, peticija za bolji Zakon o zaštiti životinja potpisati ovdje.

Dopis Gorana Višnjića ministru Romiću možete pročitati ovdje.

Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 153.22 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 160.75 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 194.49 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 155.54 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 195.25 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 182.80 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 201.51 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 191.49 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 183.60 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 180.56 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 165.03 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 143.34 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 195.06 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 126.42 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 164.68 Kb ]Goran Višnjić u posjetu Prijatelja životinja [ 145.39 Kb ]visnjic_hr_jumbo [ 72.08 Kb ]Činčile su zakon - Goran Višnjić [ 122.45 Kb ]

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting