Sharon Osbourne uputila pismo zahvale premijeru Plenkoviću

| More

Saznavši da je u Hrvatskoj stupila na snagu zabrana uzgoja životinja radi krzna, televizijska voditeljica Sharon Osbourne uputila je pismo zahvale hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću. U suradnju s organizacijom PETA, Sharon je prošle godine sudjelovala u američkoj kampanji koja se odnosila upravo na činčile. Kada je u Hrvatskoj nastala prijetnja za činčile, uputila je pismo tadašnjem ministru poljoprivrede Davoru Romiću zalažući se za očuvanje zabrane njihova uzgoja.

U pismu poslanom premijeru Plenkoviću izjavila je: "Zatvaranje farmi u Hrvatskoj znači da činčile, najmanje žrtve industrije proizvodnje krzna, više neće biti osuđene na prljave, tjeskobne kaveze i više ih neće ubijati strujom ili im lomiti male vratove. U ime mojih prijatelja u organizacijama PETA i Prijatelji životinja, zahvaljujem Vam na širenju poruke suosjećanja prema životinjama i postavljanju povijesnog primjera koji mogu slijediti ostale države.''

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić stupanje zabrane na snagu prokomentirao je riječima: "Hrvatski uzgajivači imali su prijelazno razdoblje od 10 godina da preusmjere svoju proizvodnju - rok je istekao, a javnost je argumentirala svoje neslaganje s produljenjem tog roka. Udruga Prijatelji životinja dala je veliki doprinos ovom procesu. Koristim priliku zahvaliti svima koji su sudjelovali i dali svoj doprinos u kreiranju Zakona o zaštiti životinja koji će uskoro krenuti u proceduru donošenja, a koji predviđa cijeli niz novih odredbi s ciljem veće zaštite životinja".

Premijer Andrej Plenković dao je podršku zabrani još na ljeto 2016. zajedno sa svim tadašnjim hrvatskim zastupnicima u Europskom parlamentu. Dobra vijest o stupanju zabrane na snagu obradovala je i Davora Škrleca koji je ujedno član Međuskupine za dobrobit i zaštitu životinja (Intergroup on the Welfare and Conservation of Animals): "Kada bi svi ljudi doista znali kako se životinje tretiraju i ubijaju zasigurno bi jače podigli svoj glas protiv uzgoja životinja radi krzna. Javna kampanja u kojoj su sudjelovale medijski poznate osobe poput Gorana Višnjića i Sharon Osbourne uvelike je doprinijela osvještavanju naših građana i u konačnici dovela do zabrane uzgoja životinja radi krzna u Hrvatskoj. Drago mi je što sam mogao dati doprinos ostvarenju tog cilja te čestitam udruzi Prijatelji životinja i međunarodnoj organizaciji PETA bez kojih ne bi niti bilo ovako sveobuhvatne i uspješne inicijative. Također ono najvažnije, veliko hvala svim vrijednim pojedincima koji danonoćno na terenu marljivo brinu o životinjama i najugroženijim vrstama. Ponosan sam što po ovom pitanju Hrvatska sada može služiti kao primjer te vjerujem kako će istim putem krenuti i ostale države u Europi i svijetu."

Želeći pomoći preostalim činčilama iz uzgoja, dosad su se javili brojni zainteresirani udomitelji sa željom da im pruže siguran i trajan dom. Prijatelji životinja i dalje primaju prijave i pozivaju sve uzgajivače, koji su sada u prekršaju i spremni su predati činčile, da se slobodno jave.

Sharon Osbourne [ 94.47 Kb ]Sharon Osbourne - psimo premijeru Plenkoviću [ 200.21 Kb ]

Vezane teme

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting