21.08.15. Moja snaga dolazi iz suosjećanja!

| More

Na ZeGeVege festival dolazi najjači čovjek Njemačke i svjetski rekorder u dizanju teških tereta

- Patrik Baboumian na zagrebačkome Trgu Bana Jelačića, 4. i 5. 9. 2015.: snažan uz vegansku prehranu

Jeste li čuli za čovjeka koji podiže automobile i trupce, baca perilice rublja i vuče teške betonske kugle, a sve to bez mesa, jaja i mlijeka u svojoj prehrani? Prvak teških disciplina, psiholog i bivši bodibilder Patrik Baboumian, kao i mnogi drugi sportaši, snažne mišiće i vrhunske rezultate postiže uz vegansku prehranu. Njegovi razlozi za veganstvo su jasni: ''Moja snaga ne treba žrtve. Moja snaga je moje suosjećanje.''

Ovaj simpatičan Nijemac, na vizualima koji će biti postavljeni u Zagrebu, pozvat će sve na ZeGeVege festival koji će se, u organizaciji udruge Prijatelji životinja, održati u petak 4. rujna od 9 do 21 sat i u subotu 5. rujna 2015. od 9 do 19 sati. Baboumian će doći podržati zagrebačku Veganmaniju, ali neće bacati perilice rublja po Trgu bana Jelačića nego će govoriti o snazi veganstva. Osim što će na ZeGeVege festivalu predstaviti na štandu svoju knjigu ''How to Become a Vegan Badass'' i biti dostupan za razgovor, 4. rujna u 20 sati održat će predavanje o svojim iskustvima te pokazati kako biti snažan i izdržljiv uz vegansku prehranu.

Patrik Baboumian proglašen je 2011. godine najjačim čovjekom Njemačke, što je do danas ostao neoboriv rekord. Šest godina prije toga prestao je jesti meso jer je odlučio da zbog njega ''više neće nastradati nijedna životinja''. Primijetio je da je nakon te odluke postao još snažniji i mogao dizati još teže utege.

Nakon što je proglašen najjačim čovjekom, napravio je korak više i iste godine postao vegan. 2013. godine postigao je i svjetski rekord u dizanju najtežeg tereta koji je čovjek ikada nosio, noseći 10 metara po pozornici uteg težak 550 kilograma, što odgovara težini većeg konja. Nakon natjecanja Baboumian je izjavio da je na veganskoj prehrani snažniji nego ikada prije i da iz dana u dan osjeća poboljšanja.

Neprestano nižući nove rekorde u dizanju teških tereta, Baboumian želi razbiti mit da snažni muškarci trebaju jesti puno mesa i ostalih namirnica životinjskog podrijetla. Svima preporučuje bjelančevine biljnog podrijetla na kojima će nam naše tijelo biti zahvalno. Velik je ljubitelj životinja, a prešao je s vegetarijanstva na veganstvo jer je shvatio da ''ako te zaista vodi suosjećanje, nije dovoljno samo prestati jesti životinje, već bi trebalo bojkotirati cijelu industriju iskorištavanja životinja''. Sudjeluje i u kampanjama PETA-e, najveće svjetske organizacije za zaštitu životinja, promičući suosjećajni odnos prema životinjama.

U bogatome cjelodnevnom programu ovogodišnjeg 8. ZeGeVege festivala zanimljivi predavači, nutricionisti i stručnjaci održat će atraktivna predavanja i stručna savjetovanja. Posjetitelji će moći prisustvovati degustacijama i radionicama kuhanja, urbanog vrtlarenja i održivog stanovanja te predavanjima o veganskoj prehrani i sportu, utjecaju prehrane na ekologiju, poboljšanju kvalitete života veganskom prehranom, biljnim bjelančevinama, razotkrivanju mitova o mlijeku, aktivizmu u praksi, širenju suosjećanja na sve životinje itd.

Ovaj jedinstven festival u Hrvatskoj i najveći te vrste u regiji, na kojem će stotinu izlagača izlagati i promovirati isključivo proizvode biljnog podrijetla, promiče održiv način života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, život ostalih životinja i dobrobit drugih ljudi. ZeGeVege je dio međunarodne manifestacije Veganmania koja se održava u Beču, Münchenu i u još 15 europskih gradova.

Više o Patriku Baboumianu, zvijezdi ovogodišnjeg zabavnog i edukativnog ZeGeVegea, programu predavanja i radionica, kao i ostalim informacijama, može se saznati na www.zegevege.com.

Patrik Baboumian bit će dostupan za izjave medijima 4. i 5. rujna 2015. od 10 do 12 sati te prema dogovoru, a za građane od 14 do 15 sati oba dana Festivala.

Program predavanja i radionica na 8. ZeGeVege festivalu

Popis izlagača i izvođača

Vege izazov

Udruga Prijatelji životinja moli predstavnike medija da svojim najavama podrže ZeGeVege festival čija je organizacija neprofitnog i edukativnog karaktera.

Patrik Baboumian - Vegan Power [ 1.05 Mb ]Patrik Baboumian - Vegan Badass [ 81.53 Kb ]Patrik baca perilicu rublja [ 58.05 Kb ]Patrik nosi teret od 550 kg

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting