Intervju s bio&bio trgovinama

| More

bio&bio je već dugogodišnji partner Prijatelja životinja i ZeGeVege festivala i iz godine u godinu sve ste prisutniji na ZeGeVegeu svojom ponudom i zastupljenošću. Što za vas znači ZeGeVege kao festival specifičan upravo po veganskoj ponudi?

bio&bio trgovine svoj temelj grade na edukaciji o makrobiotičkoj filozofiji življenja i principima prehrane primarno vezanih za veganstvo. Ova edukacija naših osnivača krenula je prije 30 godina kada je pojam veganstva bio nepoznat, čak i proglašen nepotreban na našim prostorima. U bio&bio trgovinama načela primarno temeljimo na proizvodima s certifikatom eko proizvoda s cjelovitim sastojcima dobivenih poštivanjem fair-trade principa. bio&bio tim čine osobe visoko educirane o prehrani, dodacima prehrani te kriterijima ekološkog uzgoja koje ova načela provode i prihvaćaju i u osobnom odabiru.

ZegeVege festival prvi je ozbiljniji oblik predstavljanja veganskih proizvoda u formi sajma, a predanošću Prijatelja Životnja kroz ovih deset godina postaje i najvažniji veganski događaj u regiji. Zahvalni smo na prilici da smo dio ovog sjajnog pokreta promjene u načinu življenja od prvih dana i ostat ćemo vjerni izlagač dokle god svijest ljudi postane dovoljno educirana i dokle god je ovakav oblik širenja edukacije i informiranja će potreban.

S obzirom na to da se ove godine održava jubilarni 10. ZeGeVege festival, jeste li pripremili nešto posebno za posjetitelje Festivala?

Od novih proizvoda, koji su često stvar marketinškog nametanja potreba i green-washinga, nama je važniji temelj svakodnevne uravnotežene prehrane – žitarice, mahunarke, sjemenke, orašidi, voće.

Izboru upravo ove hrane dat ćemo i ovoj godini prednost, jer to je osnova i temelj svakodnevne prehrane i od primarne je važnosti. U bio&bio kućnoj marki nudimo najbolje i najvitalnije žitarice, mahunarke, sjemenke i orašide koje ćemo izlagati na sajmu.

Zbog velikog interesa ugostit ćemo lokalnog proizvođača veganskog sladoleda iz susjedne Slovenije. Veliku pozornost ulažemo u uslugu svim zaineresiranima za zdrave principe prehrane temeljene na veganskim načelima stoga će u bio&bio timu na ZegeVegeu biti prisutni naši najeduciraniji djelatnici jer nam je primarna želja educirati i odgovarati na pitanja znatiželjnika koji možda nemaju priliku svaki dan se informirati o veganstvu.

Osim toga, nama je cilj širiti pozitivu i raditi za sretniji i bolji Planet, a primarni korak je odabir hrane za svakodnevnu prehranu, stoga pozivamo sve da nas upoznaju i pomognu nam širiti pozitivu koja mijenja svijet!

bio&bio tim

bio&bio na ZeGeVege festivalu 2016. [ 294.54 Kb ]bio&bio na ZeGeVege festivalu 2016. [ 319.55 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Web reference

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting