01.12.17. Marš za prava životinja!

| More

Povodom Dana prava životinja i Hrvatska se pridružuje međunarodnom pokretu

- 9. 12., 11 sati, okupljanje na Trgu kralja Tomislava: velika povorka prolazi centrom Zagreba

U subotu 9. prosinca 2017. godine u 11 sati, povodom Međunarodnog dana prava životinja, mnogi prijatelji životinja okupit će se na Trgu Kralja Tomislava u Zagrebu kako bi marširali za životinje središtem Zagreba. Slikovitim transparentima i dojmljivim fotografijama pozvat će na zalaganje za prava životinja koje ljudi svakodnevno muče i ubijaju.

Udruga Prijatelji životinja, Udruga Pobjede i druge udruge pozivaju sve da stanu uz one kojima su oduzeta osnovna prava, pridruže se istomišljenicima i budu dio rastućeg i revolucionarnog pokreta za nenasilje i pravednost.

„Pridružite nam se kako bismo zajedno bili na onoj strani povijesti zbog koje se jednoga dana nećemo morati sramiti. Vrijeme je da uvidimo povezanost raznih oblika diskriminacije i zajedno zakoračamo u bolji, humaniji i pravedniji svijet”, ističe Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja.

Povorci se pridružuju i gosti iz okolnih gradova, ali i srodne udruge iz Slovenije, Bosne i Hercegovine te Srbije, a podršku „Maršu za životinje” dale su i ekološke i civilne organizacije.

Na „Marš za životinje” dobrodošli su svi te se pozivaju oni koji žele ukazati na bilo koju nepravdu koju činimo životinjama. Naime, životinje drže u nehumanim uvjetima, iskorištavaju ih zbog ljudske zabave, ubijaju u proizvodnji odjeće i hrane, izlažu testiranjima u laboratorijima, napuštaju i zlostavljaju, te one, umjesto suživota na ovome planetu, proživljavaju genocid.

Okrutnost nad životinjama sveprisutna je diljem svijeta, što je odraz ljudske bešćutnosti s obzirom na to da danas možemo živjeti i pustiti druge da žive, odnosno ne ovisimo ni u kojem pogledu o iskorištavanju životinja. Svi sudionici izaći će u povorku s porukom: O patnji životinja ne smije se šutjeti, već djelovati s ciljem prestanka nanošenja boli živim bićima.

Međunarodni dan prava životinja obilježava se od 1998. godine, isti dan kada i Međunarodni dan ljudskih prava – 10. prosinca, kako bi se ukazalo na činjenicu da ovaj planet dijelimo s drugim životinjskim vrstama, koje, kao i mi, imaju pravo na život bez držanja u ropstvu, bez iskorištavanja i ubijanja.

Na Facebook-eventu „Marš za životinje” može se pogledati nadahnjujuć videopoziv i saznati više informacija o važnosti „Marša za životinje” u Hrvatskoj.

Mars za zivotinje [ 915.89 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting