04.10.02. Dan zaštite životinja

| More

Još jedan u nizu datuma vezanih uz životinjska prava i vegetarijanstvo: SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTINJA

Današnji dan je Dan životinja, svih onih bića s kojima mi ljudi dijelimo planet. Bića koja bi trebala imati ista prava kao i mi, ali prema onome što im mi radimo sve životinje trenutno su samo sredstvo za naše iživljavanje.

Milijarde životinja godišnje se ubijaju zbog hrane. Milijuni se ranjavaju, progone i ubijaju u lovu. Milijuni se ubijaju u raznih pokusima i istraživanjima. Milijarde riba umire u mukama uhvaćeni u mrežu ili na palubama brodova, na udicama ili probijeni harpunima, kao i brojni morski sisavci i morski psi. Milijuni krznaša se ubijaju a krzna im se deru i od toga se pravi odjeća. Milijuni pate i umiru u kavezima, u cirkusima, na lancima, u krletkama ili napušteni na ulici.

Sve to može se izbjeći. Ništa od toga nije potrebno. Vrijeme je da to onda i prestanemo činiti!

Udruga Prijatelji životinja organizira sajam na kojem će prezentirati hranu zbog koje nisu patile životinje, kozmetiku koja nije testirana na životinja i dijelit će brojne druge materijale koji promoviraju zaštitu i prava životinja, kao i suosjećajan način života.

Naš cilj je javnosti koju čine potrošači ukazati da sve kreće od njih samih. Patnja životinja je nusproizvod industrija koje ih iskorištavaju, a koje i postoje zbog tržišta. Ukidanjem potražnje proizvoda zbog kojih pate životinje, ukida se i 'proizvodnja' iste te patnje.

Ovaj datum ćemo posvetiti svim životinjama, ne samo onima iz naše okoline na čije smo patnje osjetljivi i koje nam je teško gledati bolesne i ozlijeđene, a pogotovo kako tužno lutaju ulicama. Ovaj datum posvećujemo i svim onim životinjama koje žive u patnji dalekoj od očiju javnosti, čije krike čuju samo oni koji to žele čuti. Ovaj datum datum je svih životinja. Svaka životinja u svim farmama svijeta, u svim laboratorijima ovog svijeta, svim cirkusima i kavezima svijeta. Sve životinje koje će možda već sutra biti ubijene danas imaju svoj dan, Dan zaštite životinja.

Jednog dana životinje će biti slobodne. Jednog dana nestat će najgorih nepravdi i patnji koje je svijet ikada vidio. Tada će jedenje životinjskih leševa biti osuđivano, gledanje zatvorenih bića nezamislivo, a ubijanje iz zabave psihopatsko. Naše riječi postat će djela.

A do tog dana slobode svih bića ostaje nam jedan dan koji javnost posvećuje životinjama. Iako mi to radimo svaki dan, i radit ćemo dok ne budu slobodne.

PROGRAM DOGAĐANJA ZA 4. LISTOPAD:

dan_zastite

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting