27.02.19. Hrana za razmišljanje

| More

Britanski glumac Dan Richardson u svom dokumentarcu pohvaljuje ZeGeVege festival

- Trailer za dokumentarac o veganskom pokretu „Hrana za razmišljanje” s kadrovima iz Hrvatske

Britanski glumac Dan Richardson objavio je trailer za dokumentarni film „Hrana za razmišljanje”, dijelom snimljen i u Hrvatskoj. Prijatelji životinja, organizatori najvećeg veganskog festivala u ovome dijelu Europe – zagrebačkog ZeGeVege festivala održivog življenja, ponosni su što će u svjetskom dokumentarcu biti i kadrovi s hrvatske Veganmanije.

„Ne postoji ljepše priznanje od odabira našeg ZeGeVege festivala za snimanje filma o porastu veganskog pokreta u svijetu. Presretni smo što je Dan Richardson uključio i Hrvatsku u prikaz pokreta za nenasilje, održivost i zdraviji stil življenja. Ovo priznanje truda i napornog rada Prijatelja životinja je i na ponos Zagreba i Hrvatske te dokaz koliko ima potencijala u veganskom turizmu i zanimanju za suosjećajan način života. Ponosni smo i jedva čekamo premijerno pogledati film te se veselimo i 12. ZeGeVeGe festivalu koji će i ove godine biti početkom rujna”, ističe Vlatka Balaš iz Prijatelja životinja.

Dan Richardson u rujnu prošle godine stigao je iz Londona preko Los Angelesa i afričke savane do Zagreba te je tijekom boravka, u organizaciji izdavačke kuće Planetopija, predstavio svoj rad na zaštiti prava životinja, kao i novu knjigu u izdanju te izdavačke kuće – „Kako postati vegan”. Svaki slobodni trenutak iskoristio je za snimanje kadrova za dokumentarac „Hrana za razmišljanje”, a u filmu su svoje iskustvo veganske prehrane podijelili i poduzetnik Mate Rimac, bodibilder Mislav Skrepnik, trener fitnessa Dragan Šurlan, socijalni radnik Vedran Romac i mnogi drugi.

„Veliko mi je zadovoljstvo podijeliti s vama trailer za naš novi film, dokumentarac ‘Hrana za razmišljanje’, koji će izaći ove godine. U cijelome svijetu trenutno svjedočimo golemoj promjeni. Ovaj video nudi samo maleni uvid u ljepotu koju smo otkrili i nadu koja nas je ispunila dok smo putovali svijetom istražujući pokretačke snage koje stoje iza te promjene. Nadamo se da će vam, bez obzira na to tko ste i kakav bio vaš put, ovaj videozapis biti vaša hrana za razmišljanje. Cilj našega filma jest potaknuti i osnažiti ljude da razmisle o vlastitome zdravlju, zdravlju planeta i, naravno, dobrobiti životinja, sjetivši se toga svakim odabirom koji svakodnevno donose. Uz vašu pomoć, možemo proširiti poruku ljubavi i suosjećanja – poruku veganstva”, izjavio je Dan Richardson.

Više informacija o dokumentarcu „Hrana za razmišljanje” i najavni video pogledajte ovdje.

Dan Richardson [ 800.89 Kb ]

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting