22.01.04. Prijatelji životinja Virovitica

| More

Prijatelji životinja osnivaju podružnicu u Virovitici

Udruga Prijatelji životinja uz svojih deset podružnica osniva podružnicu Udruge i u Virovitici gdje postoji dovoljan interes i dovoljna svijest o važnosti postojanja udruge za prava životinja.

Članovi Udruge prije osnivanja podružnice će posjetiti Osnovnu školu Virovitica gdje će uz razgovor i druženje uručiti djeci sa specijalnim potrebama osmog razreda simbolične nagrade. Naime, svih jedanaest učenika je sudjelovalo u natječaju 'Kako razumijem zaštitu životinja' u organizaciji udruga Prijatelji životinja, IWNS iz Bugarske i Allavida kao glavnog organizatora projekta.

Zahvalu djeci i razrednici Nevenki Gruban na sudjelovanju članovi Udruge će izraziti u četvrtak, 22.01.2004. u 11:00 sati u Osnovnoj školi Virovitica, Ljudevita Gaja 42.

Osnivanje podružnice u popodnevnim satima će predhoditi predstavljanjem Udruge, video projekcijom filma '1994.' te kratkom raspravom o zaštiti i pravima životinja. Nakon toga će uslijediti službeni dio osnivanja podružnice.

Program osnivanja podružnice Prijatelji životinja Virovitica počinje 22.01.2004 u 18 sati u prostorijama restorana doma HVO-a u ulici Matije Gubca.

Film '1994.' koji će se prikazivati snimile su njemačke organizacije za životinjska prava 1994. godine. Riječ je o sistematskom prikazu svih područja eksploatacije životinja radi ljudske koristi i zabave (ribarstvo, ubijanje dupina, tuljana, hvatanje životinja iz divljine, zoo vrtovi, cirkus, rodeo, pokusi na životinjama, lov, prehrambene industrije, koža i krzno, lutalice i životinje stradale u prometu) popraćenog glazbenim podlogama. Film je titliran na hrvatski i traje 30 minuta.

Djelovanje podružnice Prijatelji životinja Virovitica bit će ponajprije edukativno, odnosno članovi Udruge će svojim akcijama i programima educirati javnost i skretati pozornost na okrutnosti koje životinje prolaze na svim područjima ljudskog djelovanja.

virovitica1virovitica2

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting