17.06.04. Prijatelji životinja pred Saborom

| More

Aktivisti Udruge traže podršku saborskih zastupnika

Udruga Prijatelji životinja sastavila je nacrt prijedloga novoga Zakona o dobrobiti životinja, koji je 03. lipnja 2004. predan na razmatranje u Sabor.

U sklopu kampanje za lobiranje novog Zakona, Udruga je izradila i poseban letak istoimenog naziva kao što je i geslo kampanje - I životinje Hrvatske dio su Europe! - koji će aktivisti u četvrtak, 17. lipnja 2004. u 9 sati, dijeliti saborskim zastupnicima prije početka rada Sabora.

Ovim putem Prijatelji životinja žele pozvati sve saborske zastupnike da podrže prijedlog Zakona o dobrobiti životinja.

Prijedlog Zakona je sastavljen prema uzoru na zakone o dobrobiti životinja drugih zemalja (Njemačke, Švedske, Velike Britanije, i sl.) te u suradnji s pojedincima i ustanovama iz zemlje i svijeta.

Novi Zakon trebao bi poboljšati standarde držanja i odnosa prema životinjama, uvesti bolji monitoring nad zlostavljanjem životinja, odgovarajuće kazniti počinitelje te Hrvatsku - kao zemlju u kojoj se sve više budi svijest kad su prava i dobrobit životinja u pitanju - približiti Europskoj uniji.

Nadamo se da će se (n)ovim Zakonom ispraviti pogreške koje je učinila nelogičnost dosadašnjeg Zakona te isti prilagoditi europskim standardima, ali i nastojanjima kojima Hrvatska sama teži.

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting