08.03.02. Press konferencija

| More

Konferencija za novinare u svezi Zakona o dobrobiti životinja i ignoriranju istog od strane državnih tijela

ZAKON O DOBROBITI ŽIVOTINJA U HRVATSKOJ NE POSTOJI!

Dvije najveće hrvatske udruge za zaštitu životinja, zagrebački Prijatelji životinja i gosti iz Osijeka Slavonsko-baranjsko društvo za zaštitu životinja - Život organiziraju konferenciju za novinare u svezi Zakona o dobrobiti životinja, odnosno o tome kako se taj zakon uopće ne poštuje, čak i ignorira od strane državnih tijela na svim razinama.

Konferencija će se održati 8. ožujka 2002. godine u 10 sati u prostorijama udruge Prijatelji životinja u Gundulićevoj 21a.

Osim Zakona o dobrobiti životinja, osvrnut ćemo se i na Zakon o lovu, osobito na članak 54. za koji smo u Prijateljima životinja pokrenuli peticiju i zahtjev za ukidanje, a i o događajima koji su uslijedili tome.

Prijatelji životinja reći će nešto i o svojim drugim kampanjama poput zahtjeva za zabranom cirkusa sa životinjskim točkama koje smo predali gradu Zagrebu, Rijeci i Puli. Također ćemo spomenuti kampanje protiv lova na Medvednici, lova općenito, krzna, ali i sve ostalo što smo postigli u posljednjih 6 mjeseci koliko udruga postoji.

Udruga Život javnosti će predstaviti svoj rad, nedavne događaje vezane uz utočište za pse u Nemetinu, kao i sve reakcije hrvatske i inozemne javnosti koje su dobili povodom tih događaja. Također će predstaviti neke svoje kampanje poput kampanje protiv živog transporta, krzna i lova koje su vodili posljednjih mjeseci.

Hrvatska ima katastrofalan Zakon o dobrobiti životinja, ali čak i to što postoji se ne poštuje. Životinje se tretiraju kao predmeti za ljudsku uporabu, poriču im se osnovna prava i osnovne potrebe koje kao živa bića imaju. Dok zapadne zemlje sve više polažu u zaštitu životinja i dok je svakodnevica zapada ukidanje farmi životinja za uzgoj krzna ili pak zabrana pokusa na životinjama, baš kao i činjenica da se predizborne kampanje temelje i na obećanjima za poboljšanje statusa životinja, kod nas u Hrvatskoj stvari idu upravo suprotno.

Ako se Hrvatska misli približiti Europi morat će uvažiti glas zaštitara životinja, kao i međunarodne zajednice koja se zalaže za promjenu i poboljšanje odnosa prema životinja.

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting