12.09.19. Popularni Čarli potiče na udomljavanje napuštenih životinja

| More

Prijatelji životinja i vodeća tvrtka za proizvodnju deterdženata i sredstava za čišćenje u akciji

čarli vizual [ 71.27 Kb ]

- Kupnjom omiljenog sredstva za pranje posuđa donira se 50 lipa Prijateljima životinja

Nakon komunalnih poduzeća u Varaždinu i Virovitici koja su na svoja vozila postavila vizual s porukom o važnosti udomljavanja, udruga Prijatelji životinja pozdravlja inicijativu vodećeg hrvatskog proizvođača deterdženata i sredstava za čišćenje, Labud d.o.o., koja je s Prijateljima životinja pokrenula zajedničku akciju „Moj najbolji prijatelj”. Njome se želi podići svijest javnosti o potrebi zaštite i odgovornog ponašanja prema životinjama, zaustavljanja njihove eksploatacije i zlostavljanja te potaknuti udomljavanje napuštenih životinja. Kupnjom svakog pakiranja posebnog izdanja Čarlija, popularnog sredstva za pranje posuđa, sa simpatičnim vizualom pasa i mačaka, Labud daruje Prijateljima životinja 50 lipa, a s ciljem daljnje promocije udomljavanja životinja i zaštite životinja općenito.

„Zahvaljujemo tvrtki Labud što je prepoznala naš 18-godišnji rad i sustavno zalaganje za prava i zaštitu životinja, promicanje udomljavanja i sprječavanje njihova iskorištavanja u bilo koje svrhe. Također zahvaljujemo Helping Animals koji su odradili fenomenalan posao u fotografiranju životinja za potrebe kampanje. Uspješno smo potaknuli pozitivne zakonske promjene, organizirali javne akcije i brojne edukativne kampanje kojima smo utjecali na pozitivniji odnos prema životinjama. Vodimo projekt Mreža za zaštitu životinja koju čini više od 50 udruga za zaštitu životinja iz cijele Hrvatske”, izjavio je povodom pokretanja suradnje Luka Oman, predsjednik udruge Prijatelji životinja i posebni savjetnik ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja.

Ističući da Prijatelji životinja ustrajno i intenzivno rade na poticanju provedbe Zakona o zaštiti životinja, Oman dodaje: „Kroz suradnju s Labudom želimo potaknuti sve, koji žele i mogu, da udome životinje i omoguće im da pronađu novi dom. Želimo i aktivirati lokalne zajednice da izvrše svoje zakonske obaveze poput kontrole mikročipiranja svih pasa i da propišu trajnu sterilizaciju kao kontrolu razmnožavanja pasa i mačaka, uz evidentirane izuzetke. Ujedno promoviramo suosjećajan način življenja i human odnos prema svim životinjama.”

Milica Damjanović, direktorica marketinga iz Meteor Grupe – Labud d.o.o., poručila je: „S obzirom na naš odgovoran odnos prema okolišu i zajednici, suradnja s Prijateljima životinja za nas je prirodan korak u nastojanju da i sami pridonesemo još odgovornijem odnosu prema životinjama. Hrvatska je među vodećim zemljama po broju kućnih ljubimaca i to je nešto na što možemo biti ponosni, ali nažalost još uvijek prevelik broj životinja biva napušten, nemikročipiran i ostavljen bez adekvatne skrbi. Zato je važno educirati ljude o postupku udomljavanja i što znači biti odgovoran skrbnik za životinje te podržati rad udruga i azila koji brinu o takvim životinjama, kao i potaknuti građane da kućne ljubimce nađu upravo među njima. Udomljavajući napuštenu životinju istodobno činimo dobro i za nju, ali i za sebe.”

Limitirana edicija deterdženta Čarli „Moj najbolji prijatelj” nije testirana na životinjama, kao ni ostali Labudovi proizvodi, ne sadrži sirovine životinjskog podrijetla, biorazgradiva je, pH-neutralna i dermatološki ispitana te ima potvrdu Zavoda za farmakologiju i toksikologiju Veterinarskog fakulteta da je neškodljiva za životinje tijekom preporučene primjene za održavanje čistoće pribora za jelo i ostalog pribora i igračaka koje koriste kućni ljubimci.

Svi koji žele sudjelovati u ovoj sjajnoj humanitarnoj akciji i pomoći životinjama mogu nabaviti Čarli koji divno miriše po naranči i još bolje pere suđe. Više informacija o akciji „Moj najbolji prijatelj” te o važnosti i mogućnosti udomljavanja nalaze se ovdje.

čarli [ 675.41 Kb ]

Vezane teme

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting