22.04.04. Za čisti okoliš i prazne laboratorije

| More

Aktivnosti Prijatelja životinja povodom Svjetskog dana planeta Zemlje i Svjetskog dana zaštite laboratorijskih životinja

Najveći broj životinja godišnje se muči i ubija zbog prehrambene industrije te nepotrebnih testiranja kozmetičkih proizvoda. Prijatelji životinja pozivaju vas da sljedećih dana razmislite o vlastitom doprinosu industrijama okrutnosti i načinima na koje svojim načinom života možete pridonijeti smanjenju nasilja nad životinjama.

Pozivamo vas da u četvrtak - 22. travnja, petak - 23. travnja i subotu - 24. travnja 2004., svaki dan između 10 i 19 sati, u sklopu eko-placa kojeg organizira Zelena akcija, posjetite naš štand na Trgu bana Jelačića, gdje će vam aktivisti Udruge pružati informacije usmeno i putem informativnih materijala.

U četvrtak, 22. travnja, na Svjetski dan planeta Zemlje, Prijatelji životinja organiziraju predavanje uz raspravu o ekološkom aspektu vegetarijanstva i rastućem utjecaju mesne industrije na nekontrolirano trošenje resursa i masovno zagađenje Zemlje. Predavanje će se održati u net klubu Mama (Preradovićeva 18) u 19 sati.

U subotu, 24. travnja, na Svjetski dan zaštite laboratorijskih životinja, aktivisti Udruge će staviti naglasak na vivisekciju i dijeliti letke sa sve traženijom bijelom i crnom listom proizvođača kozmetike i sredstava za čišćenje.

Dnevno se u desecima tisuća laboratorija diljem svijeta ubije preko 400.000 tisuća životinja. Prijatelji životinja oštro osuđuju bilo koju vrstu pokusa na životinjama i to ne samo iz etičkog, nego i iz znanstvenog gledišta zbog širokih negativnih posljedica ove prakse. Pokusi se vrše u ime potrošača i u najvećoj mjeri su financirani od strane poreznih obveznika i to bez njihova znanja.

Stoga pozivamo potrošače da odbace pseudoznanstveno iskorištavanje životinja u pokusima, da se zainteresiraju za ovaj problem, traže objektivne informacije te da svojom odlukom podrže kvalitetnije i sigurnije proizvode koji nisu testirani na životinjama.

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting