03.06.04. I životinje Hrvatske dio su Europe!

| More

Prijatelji životinja i Liberalna stranka pozivaju vas na press konferenciju povodom predstavljanja prijedloga novog Zakona o dobrobiti životinja Republike Hrvatske

Izražavamo najdublje žaljenje i zabrinutost što hrvatsko zakonodavstvo već petu godinu, od izglasavanja posljednjeg Zakona o dobrobiti životinja, pod termin 'životinje' podrazumijeva samo ptice, ribe i sisavce, što je manje od 10% životinjskog svijeta.

Smatramo da je nužno potrebno promijeniti postojeći zakon, jer je nedopustivo da naš zakon ne samo da ne slijedi postojeći europski standard, već je i sramotan.

Nadalje, uslijed pojave sve češćih slučajeva ubijanja i okrutnosti prema životinjama diljem Republike Hrvatske, udruga Prijatelji životinja sastavila je nacrt prijedloga novoga Zakona o dobrobiti životinja.

Prijedlog zakona je sastavljen prema uzoru na zakone o dobrobiti životinja drugih zemalja (Europske zajednice, Njemačke, Švedske, Velike Britanije, i sl.) te u suradnji s pojedincima i ustanovama iz zemlje i svijeta. Prijedlog zakona trebao bi poboljšati standarde držanja i odnosa prema životinjama, uvesti bolji monitoring nad zlostavljanjem životinja, odgovarajuće kazniti počinitelje te Hrvatsku - kao zemlju u kojoj se sve više budi svijest kad su prava i dobrobit životinja u pitanju - približiti Europskoj zajednici.

Press konferencija o predstavljanju prijedloga novog Zakona o dobrobiti životinja održat će se u četvrtak, 03. lipnja 2004. u 11:00 sati u dvorani Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru, Trg sv. Marka 6, nakon čega će prijedlog novog Zakona o dobrobiti životinja biti predan u Sabor na razmatranje.

Nadamo se da će se (n)ovim zakonom ispraviti pogreške koje je učinila nelogičnost dosadašnjeg zakona te isti prilagoditi/približiti europskim standardima, ali i nastojanjima kojima Hrvatska sama teži.

Pozivamo sve parlamentarne stranke da podrže ovaj zakon.

Priopćenje, između ostalih, potpisuju:

zakon_letak_azakon_letak_b

Download

Također pogledajte

Akcije

Reakcije, zahtjevi i prijave

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting