29.09.06. Dani prijatelja životinja

| More

Prijatelji životinja obilježavaju četiri međunarodna dana

Udruga Prijatelji životinja i ove godine organizira Dane prijatelja životinja kojima želi obilježiti važne datume vezane za prava i zaštitu životinja te vegetarijanstvo, kao i pet godina djelovanja Udruge.

Program događanja:

Petak, 29.09.2006. – drugi po redu besplatni koncert uz vegansku degustaciju povodom Svjetskog dana vegetarijanstva održat će se u u Boogaloo klubu (ex OTV dom, Vukovarska 68), s početkom u 20 sati, a nastupit će Nervousstand, Scroll, Dead by Mistake, Igut i Hidden Layer.

Subota, 30.09.2006. – Na informativnom štandu na uglu Varšavske ulice i Trga Petra Preradovića započet će potpisivanje peticije za bolju vegetarijansku ponudu, kojom se želi potaknuti trgovine i tgovačke lance da, zbog sve većeg broja vegetarijanaca i ljudi svjesnih prednosti takve prehrane, prošire svoju ponudu.

Nedjelja, 1.10.2006. – na sam Svjetski dan vegetarijanstva, u parku Maksimir, u sklopu programa kojeg organizira Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, članovi Udruge će u 12 sati pozvati na vegetarijansku degustaciju, gdje će se na štandu pripremati veganske delicije, kada će biti i organizirano crtanje i bojanje životinja za djecu, koja će biti nagrađena zdravim i ukusnim kolačima bez jaja i kravljeg mlijeka.

Ponedjeljak, 2.10.2006. – na Svjetski dan farmskih životinja na Trgu bana Jelačića u 12 sati održat će se provokativan performans, kojim 'goli i krvavi aktivisti' u ambalaži za meso žele potaknuti građane da razmisle o milijardama životinja zatočenih na farmama kako bi bile utovljenje i zaklane zbog ljudske navike jedenja njihova mesa.

Utorak, 3.10.2006. – na Svjetski dan laboratorijskih životinja Prijatelji životinja će na informativnom štandu na uglu Varšavske ulice i Trga Petra Preradovića prikazivati video snimke životinja mučenih u laboratorijima dijeleći tzv. crno-bijelu listu proizvođača koji testiraju, odnosno ne testiraju svoje proizvode na životinjama.

Srijeda, 4.10.206. – povodom Svjetskog dana zaštite životinja u nastavku programa Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo, uz informativni štand na Trgu bana Jelačića, Prijatelji životinja postavit će na šestmetarskoj željeznoj konstrukciji cjelodnevnu izložbu fotografija koje prikazuju usporedbu životinja u njihovom prirodnom okolišu i umjetnom okolišu u kojem su od strane čovjeka izložene zlostavljanju, okrutnosti i nasilnoj smrti.

Tijekom svih ovdje navedenih dana, uz brojne edukativne materijale aktivisti Udruge dijelit će građanima i prigodnu razglednicu, a sve zainteresirane pozivamo da zajedno s nama obilježe ova četiri međunarodna dana zaokružena u šestodnevni program Dana prijatelja životinja.

Koncert povodom Svjetskog dana vegetarijanstva1
Svjetski dan vegetarijanstva u Maksimiru
Performans na Svjetski dan farmskih životinja 8

Svjetski dan laboratorijskih životinjaSvjetski dan zaštite životinja

Vezane teme

Također pogledajte

Akcije

Facebook preporuke

Preporučujemo AVALON web hosting